Onderhoud

Ons raam gaat niet meer dicht, hoe kunnen we dit oplossen?

Soms kan het voorkomen dat een kunststof draaikiepraam tegelijkertijd in de draai EN kiepstand staat, het raam gaat niet meer dicht. Dit noemen we ook wel de ‘foutbediening’. Dit is een bekende situatie en zeker geen defect aan het draaikiepraam. Het raamt hangt er scheef bij en vanwege de verkeerd-bedien beveiliging kunt u de kruk niet meer terugdraaien en krijgt u het raam niet meer afgesloten.

Met de handleiding kunt u deze ‘foutbediening’ eenvoudig zelf weer oplossen.

Krijgt u het probleem met deze handleiding niet opgelost, neemt u dan gerust contact op met onze klantenservice.

Op welke manier kunnen vlekken en beschadigingen verwijdert worden?

Krassen of schrammen kunnen worden verwijderd maar wij raden het sterk af dit zelf te doen. Neemt u bij de minste twijfel contact op met Ploeg kozijnen. Aan de hand van foto's kunnen wij meestal al beoordelen of en hoe de schade te repareren is. Als eenmaal een bepaalde behandeling is toegepast kan er soms onherstelbare schade toegebracht zijn.

Hoe kan ik het beste het glas van mijn ramen schoonmaken?

Voordat u het glas met een spons gaat schoonmaken, is het aan te bevelen om eventueel aanwezig zand met veel water af te spoelen. Daarmee voorkomt u dat het schurende zand krassen op het glas veroorzaakt. Het is belangrijk om het glas te reinigen met een (milieu)vriendelijk schoonmaakmiddel. Geschikt voor het reinigen van alle soorten ramen en deuren zijn de neutrale vaatwasmiddelen voor de hand (dus niet de middelen voor de vaatwasma­chine). Altijd afspoelen met schoon water.

Tip voor gebruik van een raamwisser

Als tip willen wij u meegeven om, als u de ramen lapt, een plastic of kunststof raamwisser te gebruiken. Een wisser met metalen onderdelen kan namelijk krassen veroorzaken op uw kozijnen.

Hoe kan ik de kozijnen het beste schoonmaken?

Het is voldoende om de kozijnen te wassen met een vochtige spons en water met een sopje. Als schoonmaakmiddel kunt u een huishoudelijk middel gebruiken. Gebruik hiervoor een niet-schurend middel op waterbasis en geen reinigingsmiddelen op basis van o.a. ammoniak en chloorhoudende producten zoals bleekwater. Aan een eenvoudig sopje heeft u genoeg.

Speciale aandachtspunten

  • Nooit de kozijnen droog reinigen om krassen of schrammen op het oppervlak te voorkomen.
  • Nooit overgaan tot het verven van de kozijnen.
  • Nooit de kozijnen reinigen met schuurmiddelen en agressieve stoffen of aromatische oplosmiddelen zoals wasbenzine, aceton, terpentine, petroleum, white-spirit e.d.
  • Nooit de kozijnen schoonmaken met een stoomreiniger, het gebruik hiervan kan witte vlekken achterlaten die moeilijk te verwijderen zijn.
Hoe kan ik het hang- en sluitwerken onderhouden?

Een storingsvrije werking en lange levensduur van het hang- en sluitwerk bereikt u met jaarlijks onderhoud. Dit houdt de controle in van de bewegende delen en waar nodig het smeren hiervan. Het beslag kan gesmeerd worden met WD40. Het kozijn goed schoonhouden met water en sop. Nooit autowax gebruiken.

Bij foutief afstellen kunnen hang- en sluitwerk onderdelen onherstelbaar worden beschadigd. Daarom dient dit altijd door een vakkundig persoon gedaan te worden.  Sluit een Ploeg onderhoudsabonnement af en u hebt hier geen omkijken meer naar. Ploeg Service & Onderhoud komt dan ieder jaar op afspraak bij u langs.

Hoe sluit ik een Service en zekerheidscontract af?

Ons Service en zekerheidsplan biedt u zekerheid, comfort en zorgeloos gemak. U weet waar u aan toe bent en hebt geen onverwachte kosten zoals bij calamiteiten (tenzij deze buiten de garantievoorwaarden vallen).