Op deze pagina kunt u antwoorden lezen op de veelgestelde vragen door klanten over onze producten en over onze service.

Heeft u een andere vraag, neem dan contact met ons op via (0252) 500 900 of info@ploegkozijnen.nl.

Voor welke kozijnen kan ik bij jullie terecht?

Bij Ploeg kozijnen bent u aan het juiste adres voor nieuwe kunststof kozijnen, ramen, voordeuren, achterdeuren, openslaande deuren, tuindeuren, balkondeuren en kunststof schuifpuien. Daarnaast leveren wij ook kozijnen voor serres en terrasoverkappingen. Ook voor gevelbekleding en ook voor renovatie van dakkapellen kunt u bij ons terecht.

Kunststof kozijnen zijn er in vele stijlvormen, afmetingen en kleuren, waarbij veel opties mogelijk zijn. Van strak en modern tot landelijk en rustiek. Ploeg produceert alle kunststof kozijnen op de productielocatie in Nieuw-Vennep. Alle kozijnen worden gemonteerd door het eigen montageteam. Dat is de kracht van Ploeg Kozijnen.

Wij zijn gespecialiseerd in levering aan zowel de particuliere als de zakelijke markt. Zowel voor nieuwbouw als renovatie (vervangen van bestaande kozijnen). Of het nu gaat om een kozijn of alle kozijnen van een woning en alles daar tussen in, wij hebben hierin veel ervaring en kennis.

Daarnaast hebben wij een aparte afdeling die zich richt op grootschalige bouwprojecten.

Wat is jullie werkgebied?

Ons werkgebied voor de particuliere markt is 40 km rondom Nieuw-Vennep.
Woont u in hartje centrum van een grote stad zoals Amsterdam, dan valt u helaas buiten ons werkgebied. Dit is vanwege gemeentelijke wet- en regelgeving.
Woont u aan de rand van het centrum, dan is het mogelijk in overleg.

Welke voordelen heeft het om kunststof kozijnen bij jullie te kopen?

Ploeg kozijnen heeft al ruim ervaring sinds 1980 op het gebied van kunststof kozijnen. U vindt alles onder één dak: advies, productie en montage. Wij zijn één van de modernste producenten van kunststof kozijnen in Nederland.

Daarnaast bieden wij u de volgende mogelijkheden:

  • Aangesloten bij VKG (Vereniging Kunststof Gevelelementenindustrie)
  • Eigen productie en montage
  • Maatwerk
  • Hoge klanttevredenheid
  • Kozijnen van hoge kwaliteit tegen een gunstige prijs
  • Service & Onderhoud in eigen huis
  • Persoonlijk advies
  • Ruime showroom met uitgebreid assortiment

Op deze pagina op onze website kunt u lezen waarom klanten kiezen voor Ploeg kozijnen.

Meer lezen waarom kiezen voor Ploeg kozijnen

Offerte: welke informatie hebben jullie van mij nodig?

U kunt een vrijblijvende offerte aanvragen geheel afgestemd op uw wensen. Mocht u foto’s en tekeningen van uw huis hebben, neemt u deze vooral mee voor een nauwkeurige inschatting van de situatie. U kunt ook van tevoren een afspraak maken (dit kan ook bij u thuis) of informatie aanvragen. Wij geven u graag een vrijblijvend advies.

Waarom beslaan onze ramen (condens op de ramen)?

Als uw ramen beslaan kan dit meerdere oorzaken hebben, afhankelijk van de locatie van de condens op uw ramen. Bevindt de condens zich aan de buitenkant, binnenkant of zit er vocht tussen het glas?

Condens aan de buitenkant

Condens aan de buitenkant van de ramen is een bekend verschijnsel bij woningen met dubbel glas. Vooral in het voorjaar en najaar kunnen uw ramen beslagen zijn, meestal in de ochtenduren. De lage buitentemperatuur in combinatie met een hogere temperatuur binnen en relatieve vochtigheid veroorzaakt deze condens. Eigenlijk bewijst condens op de buitenkant van uw ramen dat uw ramen prima isoleren. Condens aan de buitenkant van de ramen kunt u niet voorkomen. Ook niet als u het telkens droog maakt.

Natuurlijk kan dit erg hinderlijk zijn omdat u niet vrij naar buiten kunt kijken. Het goede nieuws is dat het gedurende de dag (bij het stijgen van de buitentemperatuur) vanzelf weer verdwijnt.

Condens aan de binnenkant

Condens aan de binnenkant van de ramen heeft vaak te maken met het stijgen van de luchtvochtigheid in de woning door woonvocht (koken, douchen, uitgeademde lucht), met als gevolg beslagen ramen. Ons advies is om uw woning regelmatig goed te ventileren. Dat kan door uw ramen regelmatig open te zetten. Daarnaast kunt u natuurlijk de eventueel aanwezige ventilatieroosters openzetten.

Condens tussen het glas

Als het condens zich voordoet tussen het glas, dan is er sprake van een lek of andere constructiefout in het glas. De spouw in het glas is namelijk luchtdicht afgesloten van de omgeving waardoor indringing van vocht is uitgesloten. Wanneer uw raam hier last van heeft, is de enige oplossing om de beglazing vervangen. Op het metalen gedeelte tussen de glasplaten kunt u de productiedatum van uw glas lezen. Is de beglazing nog geen tien jaar oud, controleert u dan de garantievoorwaarden van het glas. Vaak geven glasfabrikanten extra lange garantie.

Wat is de garantie op de producten van Ploeg Kozijnen?

U ontvangt 10 jaar garantie op uw kunststof kozijnen, de montage van de kozijnen, de kleur en beglazing. U hebt fabrieksgarantie op de volgende onderdelen: bekledingswerkzaamheden; panelen; beglazing, ventilatieroosters. Op het hang- en sluitwerk ontvangt u 2 jaar garantie (inclusief nastelwerk). Garantie volgens de algemene voorwaarden van de VKG.

Service en onderhoud van Ploeg kozijnen

Vitale onderdelen van uw kozijnen dienen periodiek onderhouden te worden zodat deze in een optimale conditie blijven. Denkt u hierbij o.a. aan het smeren van hang- en sluitwerk. Wilt u naast de garanties de levensduur van u kozijnen verlengen dan is het zeer verstandig om een onderhoudsabonnement af te sluiten. Voor een gering bedrag per maand komt onze servicemonteur uw kozijnen onderhouden. Daarmee verlengt u de levensduur van uw kozijnen aanzienlijk en bovendien bent u verzekerd van goede en veilig functionerende kozijnen.

Zijn kunststof kozijnen duurder dan andere kozijnen?

Uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat kuntstof kozijnen 35% goedkoper zijn ten opzichte van geverfd/gebeitst hout.

Bij gevelkozijnen bestaan de totale exploitatiekosten uit aanschafkosten en onderhoudskosten. Onafhankelijk onderzoek in opdracht van de VKG (‘kostenvergelijking gevelkozijnen’ uitgevoerd door Multi Consultants uit Doetinchem) toont aan dat de exploitatiekosten van kunststof kozijnen goedkoper zijn ten opzichte van andere materialen,

U kunt er ook voor kiezen om de kozijnen in fase te vervangen en daarmee uw investering te spreiden over bijvoorbeeld meerdere jaren. Veel van onze klanten hebben voor deze manier van het vervangen van hun kozijnen gekozen. Wilt u hier meer over lezen? 

Moet ik alle kozijnen in mijn woning in één keer vervangen?

Dat is zeker niet noodzakelijk. U kiest welke kozijnen u wilt vervangen en welke eventueel later of niet. Bijvoorbeeld alleen de kozijnen op de verdieping aan de voor- en/of achterkant van de woning. Of eerste de begane grond. Of bijvoorbeeld alleen het raam dat verrot is en later weer een ander raam. Meerdere variaties zijn mogelijk, waarbij u kiest wat past binnen uw budget.

Regelmatig vervangen wij een aantal kozijnen bij een woning door kunststof kozijnen. En daarnaast blijven andere bestaande houten kozijnen gehandhaafd. Door te kiezen voor het vervangen van de kozijnen in fasen, spreidt u de investering en verbouwing. Kunststof en hout gaan prima samen in een woning. Onze tip is om dan te kiezen voor dezelfde kleur als uw bestaande kozijnen zodat u qua kleur één uitstraling houdt. En wilt u van kleur veranderen, dan kunt u vanzelfsprekend de andere kozijnen in dezelfde kleur schilderen als de nieuwe kunststof kozijnen om zo één uitstraling te creëren.

Wat is de levertijd van de kozijnen?

Elk kozijn wordt speciaal op maat gemaakt voor onze klanten. De levertijd hangt af van de kleur, het ontwerp en andere specificaties. Als richtlijn voor de levertijd kunt u ongeveer 30 weken aanhouden. De levertijd begint nadat we de ondertekende orderbevestiging hebben ontvangen. Deze orderbevestiging wordt u toegestuurd nadat het technische inmeten is voltooid.

Het selecteren van kunststof kozijnen vergt natuurlijk wat tijd. Zodra we al uw wensen hebben verzameld, zoals uw keuze voor het profiel, de kleur en het type glas, ontvangt u een persoonlijke offerte. Als u akkoord gaat met onze offerte, plannen we een afspraak voor het inmeten bij u thuis. Op dat moment worden de exacte afmetingen van de kozijnen en deuren genomen. Vervolgens sturen we u een orderbevestiging met tekeningen van uw nieuwe kunststof kozijnen. De productie van uw kozijnen begint zodra we uw definitieve opdracht hebben ontvangen.

Als de levertijd in uw situatie te lang is, raden we u aan om met uw adviseur te bespreken of er mogelijkheden zijn voor een snellere levering en installatie.

Ik heb een probleem met mijn kunststof kozijn

Voor onderhoud - service en storing aan uw kunststof kozijnen kunt u online een afspraak maken door het serviceformulier kunststof kozijnen in te vullen.

Bij een probleem met een kunststof kozijn dat direct opgelost moet worden (inbraakschade, lekkage o.i.d.) kan het serviceformulier met melding spoed (aanvinken) worden in gevuld. Deze melding wordt 24 uur per dag, 7 dagen per week doorgeven aan onze servicemonteur. Hij neemt dan zeker contact met u

Kleine gaatjes in mijn kunststof profielen: hoe zit dat?

Bij inspectie van uw kozijn kunt u kleine gaatjes aantreffen aan de boven en onderzijde van de profielen.

Deze gaatjes zitten in de kozijnen met een reden. De gaatjes zijn noodzakelijk voor de functionaliteit van het kozijn. Ze dienen namelijk ter ontluchting en afwatering van de kozijnen. Deze gaatjes zorgen dat het water aan de onderzijde weg kan en het water de lucht niet vacuüm laat trekken. De gaatjes kunnen/mogen wij dan ook niet dichtmaken.

De grote van de gaatjes is gebaseerd op de dichtheid van water. Als de gaatjes kleiner zijn, kan het water alsnog niet het profiel verlaten.