Kunststof kozijnen

Wat zijn de voordelen van kunststof kozijnen?

Het grootste voordeel van kunststof kozijnen is dat u de kozijnen nooit meer hoeft te schilderen. En daarnaast zijn ze eenvoudig schoon te maken. Maar kunststof kozijnen bieden nog meer voordelen:

Welk type kozijnen zijn er mogelijk?

Voor iedere situatie kan Ploeg kozijnen u een passend kunststof kozijn, deur of schuifpui leveren met hoogwaardige kwaliteit en garantie. Kunststof kozijnen zijn er in vele stijlvormen, afmetingen en kleuren. Van strak en modern tot landelijk en rustiek.

Er is keuze uit verschillende profieltypen; vlak (Flex), verdiept (Royal), Retro (blokprofiel), smal-slank (Premium). Daarnaast kunt u bij veel typen kozijnen kiezen welke verbinding u wenst; recht (HVL) of in verstek.

Uit welke opties kan ik kiezen voor mijn kozijnen?

Voor uw nieuwe kunststof kozijnen kunt u kiezen uit tallozen opties zoals een groot assortiment aan kleuren, Hout Look Verbinding, houtnerfstructuur, mat of metallic folies, zomer-/winterstanden in draaikiep ramen, roosters bij uw ramen, type onderdorpel bij deuren, hang- en sluitwerk, type glas, glas in lood, en eventuele horren en raamdecoratie.

Qua indeling zijn er talloze mogelijkheden, wat in uw situatie de beste oplossing is kunt u het beste bespreken met onze adviseur. Dit kan bij u thuis of in onze showroom.

Worden de kozijnen standaard geleverd met isolatieglas?

Onze kozijnen worden standaard geleverd met isolatieglas. Naast HR++ glas kunt u ook kiezen voor nog beter isolerende Triple glas (driedubbel glas). En daarnaast zijn er nog meer mogelijkheden; zonwerend, thermisch isoleren, inbraak- en letselwerend, geluidswerend, easy-to-clean, allemaal functies die mogelijk zijn bij glas (afhankelijk van uw wensen en de situatie van uw woning).

De keuze is zo groot dat wij u adviseren om de mogelijkheden te komen bekijken in onze showroom. Tijdens een vrijblijvende afspraak kan onze adviseur de mogelijkheden met u bespreken.

Kleine gaatjes in mijn kunststof profielen: hoe zit dat?

Bij inspectie van uw kozijn kunt u kleine gaatjes aantreffen aan de boven en onderzijde van de profielen.

Deze gaatjes zitten in de kozijnen met een reden. De gaatjes zijn noodzakelijk voor de functionaliteit van het kozijn. Ze dienen namelijk ter ontluchting en afwatering van de kozijnen. Deze gaatjes zorgen dat het water aan de onderzijde weg kan en het water de lucht niet vacuüm laat trekken. De gaatjes kunnen/mogen wij dan ook niet dichtmaken.

De grote van de gaatjes is gebaseerd op de dichtheid van water. Als de gaatjes kleiner zijn, kan het water alsnog niet het profiel verlaten.