Elegant; nieuwe profielserie voor kunststof kozijnen

Elegant, dat is de nieuwe profielserie voor onze kunststof kozijnen. Met Elegant presenteert Ploeg kozijnen in samenwerking met Deceuninck de opvolger van het succesvolle Zendow Platform. Elegant is voor elke woonstijl een oplossing, van modern, klassiek, landelijk of tijdloos.

 • check Ramen en deuren
 • check 50 kleuren
 • check Uitstekende isolatie
 • check Makkelijk te onderhouden
 • check Veilig
Deceunink Elegant
Klanten geven ons 9 van de 1288 reviews

Ontdek Elegant

Elegant past niet allen bij de meest recente normen en ontwikkelingen, ook heeft Deceuninck het ontwerp van de profielen een moderner en strakker uiterlijk gegeven. Maar liefst vier designs die voldoen aan ieders smaak en stijl. Met een assortiment van maar liefst 50 kleuren. 

Deze nieuwe kunststof kozijnen zijn al leverbaar vanaf het voorjaar van 2021.

Elegant het nieuwe raamprofiel van Deceuninck
voor iedere woonstijl

Een streling voor het oog

Onze Elegant ramen en deuren zijn ook een streling voor het oog. De diverse glasdiktes zorgen voor het optimale geluidscomfort in alle omstandigheden.

De Elegant ramen en deuren zijn verkrijgbaar in diverse stijlen, kleuren en afwerkingen. Dankzij het Smart Colours-gamma kun je bovendien profielen in pvc en aluminium perfect combineren in eenzelfde project.

Elegant Origin 1
 • check

  Voor elke stijl een oplossing

  Van strak tot minimalistisch, uniek en nieuw in het pvc-landschap, aangevuld met een meer tijdloos, afgerond model.

 • check

  Breed kleurenassortiment

  Met 50 kleuren: alle moderne tinten, warme houtstructuren.

 • check

  Glanzende en matte afwerking

  Dankzij de slimme combinatie met Smart Colours

 • check

  Stofwerend en onderhoudsarm

  Extreme krasvastheid en jarenlang kleurbehoud

 • check

  Uitstekende lucht-, water- en windbestendigheid

  Betere isolatiewaarde: door het verdwijnen van de staalversterking verdwijnt ook de koudebrug.

Uitstekende isolatie

Lucht-, water- en windbestendig

Kunststof profielen hebben de beste thermische isolatiewaarden in de markt en beantwoorden aan alle eisen op het vlak van energie-efficiëntie. Ze zijn ook lucht-, water- en winddicht. In alle weersomstandigheden bieden ze dus steeds het gewenste comfort. Kunststof is van nature een isolerend en dus ook warmte-isolerend materiaal. Het meerkamersysteem van de kunststof profielen garanderen een uitstekende isolatiewaarde. De uitstekende thermische kwaliteiten leveren behalve wooncomfort ook een energiebesparing op 

Onze Elegant kozijnen en deuren zijn een streling voor het oog. Onze diverse glasdiktes zorgen voor een optimaal geluidscomfort in alle omstandigheden.

Elegant Industrial

Een veilig gevoel

De versterkingen in onze kozijnen en deuren zorgen voor extra stevigheid, maar ook voor extra veiligheid tegen inbrekers. De kunststof profielen worden standaard versterkt. Een profiel forceren met tang, boor, glassnijder of schroevendraaier lukt niet. Daarnaast heeft het raamsysteem ook een centraal nokje in het kaderprofiel. Deze extra barrière zorgt ervoor dat de sluitplaten nog moeilijker bereikbaar worden. Een compleet veilig raamelement stelt natuurlijk ook eisen aan het glas. Inbraakbestendig dubbel gelaagd veiligheidsglas is altijd de beste keuze. Onze producten voldoen bovendien aan alle wettelijke brandvoorschriften.

Rural01 3 740X555

Makkelijk te onderhouden

Met onze Elegant kozijnen en deuren kan je levenslang zorgeloos genieten. Onze kunststofprofielen zijn van de hoogste kwaliteit en gaan zeer lang mee. De kunststof profielen zijn vrij van groot onderhoud. Het materiaal is vuilafstotend, weerbestendig en bestand tegen corrosie. Kunststof rot niet, is erg sterk en trekt niet krom. En ook vocht en zonlicht tasten de profielen niet aan. Schilderen en oliën behoren definitief tot het verleden. Reken maar uit; alle jaren waarin de profielen zonder extra onderhoud een onstuimig klimaat trotseren en het antwoord is duidelijk. Met deze lage onderhoudskosten levert dat u kostenvoordeel op.

Vragen en antwoorden

Wie is Deceuninck?

Deceuninck is vanaf 1980 de hoofdleverancier van kozijnprofielen voor Ploeg kozijnen. Deceuninck werd opgericht in 1937 en behoort tot de top-3 van de onafhankelijke producenten van kunststof- en composietprofielen voor ramen en deuren, tuintoepassingen, dak- en gevelbekleding en interieurproducten. De hoofdvestiging bevindt zich in België, Hooglede-Gits. Deceuninck focust sterk op innovatie, ecologie en design.

Wat is het verschil tussen een profiel en een kunststof kozijn?

Met een kunststof kozijn wordt het gehele kozijn bedoeld inclusief glas, draaidelen, hang- en sluitwerk en andere toebehoren.

Het kozijn is opgebouwd uit profielen, deze profielen vormen de kader/randen van het kozijn welke bevestigd wordt aan de gevel van u woning.

Waarom een nieuwe profielserie Elegant?

Met de nieuwe Elegant serie betreden we een nieuw tijdperk. Zowel in prestaties als vormgeving zien we behoorlijke verschillen.

Iedereen realiseert zich dat grondstoffen niet onuitputtelijk zijn en zal zich zelf de vraag stellen wat kan ik hier aan doen? Samen met onze profielleverancier Deceuninck houden ook wij ons hiermee bezig. Het resultaat is de nieuwe profielserie Elegant, zo ontworpen dat het kozijnprofiel 100% circulair is. Daarmee bedoelen wij het (verder) reduceren van primair grondstofgebruik, het hergebruiken of recyclen van gebruikte materialen en het beperken van bouw- en sloopafval.

Het kozijn is bovendien nog meer verbeterd, kijkende naar prestaties zoals isolatiewaardes en daarbij ook nog eens aangepast aan stijlen en woontrends van vandaag de dag.  

Vanaf wanneer is de nieuwe Elegant serie leverbaar?

Vanaf juni 2021 kunnen wij deze nieuwe profielserie aanbieden en u een offerte doen voor dit type kozijn. Een passende offerte waarin staat omschreven wat u kunt verwachten.

Vanaf het najaar van 2021 kunnen wij vervolgens de eerste kozijnen met profielserie Elegant bij u op locatie monteren.

Passen de profielseries Zendow en Elegant in één woning?

Zowel onze huidige profielen met de Zendow serie als het nieuwe Elegant profiel zijn van Deceuninck. Een internationale leverancier met uitgebreide ervaring als het gaat om wisseling van profielsoorten.

Als de oude en nieuwe kozijnen op een andere verdieping of ander zijde van de woning zijn gesitueerd, vaak is dit het geval, dan valt het verschil veel minder op.

Als kozijnen van de oude als nieuwe serie naast elkaar gesitueerd zijn dan is het verschil zichtbaar.

Wat zijn de voordelen van de nieuwe profielserie?

Elegant ThermoFibra: de ultieme combinatie van technologie en design

Elegant ThermoFibra: de ultieme combinatie van technologie en design
ThermoFibra is een unieke technologie die in 2012 werd gelanceerd door Deceuninck. Tot dan toe waren pvc-profielen altijd versterkt met staal, maar bij ThermoFibra worden glasvezels verwerkt in het profiel. Dat biedt twee grote voordelen:

 • Betere isolatiewaarde: door het verdwijnen van de staalversterking verdwijnt ook de koudebrug. In combinatie met de thermische Forthex-versterking in het buitenkader levert dat uitstekende isolatiewaarden op.
 • Slankere profielen: de glasvezels maken profielen sterker dan ooit tevoren, waardoor met minder brede profielen dezelfde prestaties gehaald kunnen worden.
Zijn dezelfde kleuren leverbaar in de profielserie Elegant als die van de profielserie Zendow?

Het kleurenassortiment bij de nieuwe profielserie Elegant is grotendeels hetzelfde. Er zijn zelfs wat nieuwe kleuren in het assortiment opgenomen zoals monumentengroen. Vraagt u gerust of de kleur van uw kozijnen ook leverbaar is voor de Elegant profielserie.

Hedendaags design

Focus op bouwstijlen en trends

Bij de ontwikkeling van Elegant werd er naast de innovatieve ICOR en het optimaliseren van alle technische facetten ook veel aandacht besteed aan de look & feel van het product. Een van de belangrijkste aspecten is de perceptie van kunststof naar een hoger niveau tillen. Deceuninck werkte aan een doordacht, hedendaags design.

Elegant staat voor minimalistisch design zonder ene compromis te sluiten op performantie. Het combineert de superieure thermische isolatiewaarden van kunststof ramen en deuren met een minimale zichtlijn. Binnen de Elegant serie worden 4 vleugeldessins ontwikkeld om te voldoen aan ieders smaak en stijl. Van strak tot minimalistisch, uniek en nieuw in het kunststof landschap, aangevuld met een meer tijdloos, afgerond model.

Het nieuwe Ploeg kozijn

Ontdek Elegant

Naamloos 1
 • check

  Voor alle woonstijlen

  Tijdloos; Landelijk; Klassiek; Modern. 

 • check

  Recyclebaar

  Uw kunststof kozijnen kunnen tot wel 10 keer gerecycled worden. 

 • check

  Elegante kozijnen

  Van strakke, slanke vormgeving tot verdiept kozijn. 

 • check

  Isolatie

  Kunststof is van nature een isolerend en dus ook warmte-isolerend materiaal. 

 • check

  Duurzame versterking

  Door toepassing van glasvezelversterking in plaats van staal, verdwijnt de koudebrug. 

 • check

  Thermische versterking

  Op basis van staaldraad versterkt pvc-hardschuim.

 • check

  Isolerend glas

  Van HR++ tot triple glas. 

 • check

  Lange levensduur

  Uw kunststof kozijnen gaan gemiddeld 40 jaar mee. 

Profielkeuze kunststof kozijnen
Infinty 76x

Vlak profiel

Elegant Infinity 115 x

Verdiept profiel

Thermofibra 115x

Betere isolatiewaarden met thermische versterking.