Winterkorting bij Ploeg kozijnen

Trends kunststof kozijnen

Tips voor verbeteren van uw woning

Steeds meer kiezen mensen ervoor om hun woning te verbeteren met een verbouwing. Voor het verbeteren van de woning  is het zeker verstandig om ook kritisch te kijken naar de kozijnen van de woning. Wat zijn de trends op het gebied van kozijnen?

Valt het u ook op? De (ver)bouwactiviteiten bij u in de buurt. Waar tijdens de crisis alles stil lag wordt er nu weer volop verbouwd aan woningen. De krappe en relatief dure woningmarkt speelt daarbij een rol. Mensen kiezen er voor om niet te verhuizen maar om te blijven wonen in hun woning. Waarbij verbeteren van de woning dan een issue is. Wilt u ook de woningen verbeteren? Dan is het zeker verstandig om ook kritisch te kijken naar de kozijnen van de woning.

Kunststof kozijnen bieden een aantal voordelen voor uw woning. Het belangrijkste voordeel is natuurlijk nauwelijks onderhoud. Schuren, plamuren, schilderen en/of slechte of zelfs rotte kozijnen zijn zeker verleden tijd. Daarnaast hebben kunststof kozijnen een positief effect op het energie verbruik in de woning. De overheid stimuleert volop om woningen met goede isolatie te bouwen. Niet alleen bij nieuwbouw, maar tegenwoordig ook bij verbouwingen van bestaande woningen. Met de Energiebespaarlening van het Nationaal Energiebespaarfonds. Kun je tegen heel gunstige voorwaarden geld lenen voor energiebesparende investeringen aan de woning.

Kleur

Een trend die we signaleren is de kleurkeuze. Waar we in Nederland nog zeer conservatief zijn als het op kleuren aankomt, zien we een voorzichtige trend om voor donkere kleuren te kiezen. Antraciet of zwart, zowel binnen als buiten komen steeds vaker voor. En we verwachten dat deze trend zich verder gaat doorzetten.

Isolatieglas

Een andere ontwikkeling die we steeds meer zien is de glaskeuze. Bij de keuze voor glas zijn er veel mogelijkheden. Het bepaalt niet alleen uw comfort maar ook de isolatiewaarde, zonwering en de mate van veiligheid. De keuze van glas is afhankelijk van uw persoonlijke woonsituatie. Was het in de jaren tachtig een hele stap om het enkel glas te vervagen door dubbel glas, kun je tegenwoordig al kiezen voor driedubbel glas. Maar daarnaast zijn er nog andere mogelijkheden zoals zelfreinigend, zonwerend, akoestisch isolerend, veilig en natuurlijk decoratief.

Verwachtingen voor de komende jaren

Voor de komende jaren zien we een grote inhaalslag bij woningen waar de afgelopen jaren nauwelijks onderhoud heeft plaatsgevonden. Dat heeft alles te maken met de crisisjaren. Nu is er voorzichtig weer wat geld beschikbaar. Als op veel plekken in de kozijnen stevige reparaties nodig zijn, is het in veel gevallen is verstandig om, in plaats van hoge reparatie- en schilderskosten, meteen te investeren in nieuwe, kunststof kozijnen.  Daarnaast zijn er nog de woningen waar kunststof kozijnen van de eerste generatie inzitten. Naast de esthetische kenmerken, voldoen deze kozijnen vaak ook niet meer aan de huidige eisen qua isolatie en inbraakwerendheid. Ook hier geldt, vervangen kan een goed idee zijn. Bijvoorbeeld door aanspraak te maken op het Energie Bespaarfonds.

Advies op maat

Wilt u weten wat de mogelijkheden voor uw huis zijn op het gebied van kunststof kozijnen? Onze adviseurs geven u graag vrijblijvend advies op maat.