Kies voor kunststof kozijnen van PLOEG

Duurzaam wonen? Ploeg kozijnen!

Duurzame tips & tricks van de experts

In 2020 willen we allemaal ongetwijfeld bepaalde zaken slimmer aanpakken. Denk aan het verduurzamen van onze woning. In dit kader leest u in dit artikel enkele tips waar zowel het milieu als uzelf een stuk beter van wordt. 

Overweegt u een duurzame renovatie van uw woning? Denkt u dan ook eens aan kunststof kozijnen. Want wie zijn kozijnen laat vervangen door kunststof kozijnen, woont én leeft in 2020 en de daaropvolgende tientallen jaren een stuk comfortabeler.

Van energielabel G naar B

Dat behoeft natuurlijk wat uitleg. Misschien is u bekend dat kunststof kozijnen weinig onderhoud nodig hebben. Klopt helemaal. Maar wat veel mensen niet weten, is dat kunststof kozijnen in combinatie met triple glas een sterke isolatiewaarde hebben. Om het nog concreter te maken: in een doorsnee woning (met behoorlijk wat vierkante meters aan kozijn) kan het energielabel door plaatsing van kunststof kozijnen en triple glas zelfs van G naar energielabel B getild worden. Hoe dichter naar de A, hoe meer energie u bespaart. Daarbij kunt u voor investeringen in onder meer HR++ glas de Energiebespaarlening aanvragen.

Denk u eens in: in een doorsnee woning gaat tot vijftien procent (!) van de warmte via ramen en deuren naar buiten. Tijdens de koude maanden betekent dat een hoop stoken (en betalen) voor niets. Zonde van de energie en het geld, toch? Met kunststof kozijnen en andere duurzaamheidsmaatregelen (denk aan spouwmuur-, vloer-, gevel- en dakisolatie) bespaart u op de lange termijn flink dankzij een aanzienlijk lagere energierekening. Als fijne bijkomstigheid houdt het isolatieglas daarbij ook nog ongewenst lawaai buiten.

Dit maakt Ploeg kozijnen duurzaam

Circulaire investering

Gaat het al kriebelen om uw huis in het nieuwe jaar een kunststof make-over te geven? Logisch, wie wil er nu niet geld overhouden voor de échte leuke dingen? En zich inzetten voor een duurzamere wereld, want u kiest meteen voor een duurzaam product. Op meerdere manieren.

Zo gaan kunststof kozijnen gemiddeld 40 jaar mee. Daar heeft u dus voorlopig geen omkijken meer naar. Daarbij zijn de kunststof Deceuninck-profielen die Ploeg kozijnen gebruikt 100 procent recyclebaar. Het PVC uit de oude kozijnen vormt de basisgrondstof voor nieuwe kunststof kozijnen – of het wordt hergebruikt voor andere toepassingen. Technisch is het mogelijk dit proces minstens tien keer te herhalen. Tien keer! Dat noemen wij nog eens een circulaire investering.

Een kozijn voor iedere woning én smaak 

Kiest u voor kunststof, dan kiest u voor goed geïsoleerd, weinig onderhoud, jarenlang plezier en voor materiaal dat op termijn weer gerecycled kan worden. Of het nu gaat om het vervangen van de kozijnen of kozijnen voor een nieuwbouwwoning: voor ieder pand én iedere smaak is een passend kunststof kozijn, deur of schuifpui mogelijk. Van strak en modern tot landelijk en rustiek.

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Kijk eens rond in onze showroom in Nieuw-Vennep, bereken via Ploegkozijnen.nl precies wat kunststof kozijnen u opleveren, of vraag een vrijblijvend gesprek op aan uw eigen keukentafel.

Op naar een nog duurzamere wereld!

Direct een offerte opvragen

Maak een afspraak