Onderhoud kunststof kozijnen

Met goed en regelmatig onderhoud verlengt u de levensduur van uw kunststof kozijnen.

Schoonmaken

Het schoonmaken van kunststof kozijnen is erg eenvoudig. De kunststof profielen weren vuil en stof. Daarom is het voldoende om de kozijnen gewoon te wassen met een zachte vochtige spons en water. Als schoonmaakmiddel kunt u een huishoudelijk middel gebruiken. Gebruik hiervoor een niet-schurend middel op waterbasis en geen reinigingsmiddelen op basis van o.a. ammoniak en chloorhoudende producten zoals bleekwater. Aan een eenvoudig sopje heeft u genoeg.

Speciale aandachtspunten

  • Nooit de kozijnen droog reinigen om krassen of schrammen op het oppervlak te voorkomen.
  • Nooit overgaan tot het verven van de kozijnen.
  • Nooit de kozijnen reinigen met schuurmiddelen en agressieve stoffen of aromatische oplosmiddelen zoals wasbenzine, aceton, terpentine, petroleum, white-spirit e.d.
  • Nooit de kozijnen schoonmaken met een stoomreiniger, het gebruik hiervan kan witte vlekken achterlaten die moeilijk te verwijderen zijn.

Lees onze tip over schoonmaken kozijnen en glas

Onderhoud Hang- en sluitwerk

Een storingsvrije werking en lange levensduur van het hang- en sluitwerk bereikt u met jaarlijks onderhoud. Dit houdt de controle in van de bewegende delen en waar nodig het smeren hiervan. Bij foutief afstellen kunnen hang- en sluitwerk onderdelen onherstelbaar worden beschadigd. Daarom dient dit altijd door een vakkundig persoon gedaan te worden.  Sluit een Ploeg onderhoudsabonnement af en u hebt hier geen omkijken meer naar. Ploeg Service & Onderhoud komt dan ieder jaar op afspraak bij u langs.

onderhoud Ventilatieroosters

De ventilatieroosters kunnen ook aan de binnenkant schoongemaakt worden. Een keer jaar is het advies. De buitenkant van het ventilatierooster kunt u met een vochtige zachte spons wassen.

Verwijderen van vlekken en beschadigingen

Krassen of schrammen kunnen worden verwijderd. Wij raden het sterk af dit zelf te doen. Neemt u bij de minste twijfel contact op met Ploeg kozijnen. Ploeg kozijnen kan aan de hand van foto materiaal beoordelen of en hoe de schade te repareren is. Als eenmaal een bepaalde behandeling is toegepast kan er soms onherstelbare schade toegebracht zijn.