FSC®-certificering voor Ploeg kozijnen

FSC® staat voor Forest Stewardship Council®. Dit is een internationale organisatie die zich inzet voor behoud en verantwoord bosbeheer wereldwijd. Ook bij Ploeg kozijnen gebruiken we hout. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de stelkozijnen. Een stelkozijn is een houten raamwerk dat in de muuropening wordt aangebracht en waartegen het kunststof kozijn wordt gemonteerd. Ploeg kozijnen is sinds begin november officieel FSC® -gecertificeerd.

Verantwoord hout gebruik

Met dit keurmerk kunt u ervan op aan dat Ploeg kozijnen verantwoord hout gebruikt. Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. Wij vinden het belangrijk om alleen nog maar verantwoord hout gebruiken. Verantwoord omgaan met de leefomgeving in houtleverende landen, waar bossen onherstelbaar worden aangetast.

FSC-keurmerk

Het FSC®-keurmerk van de Forest Stewardship Council® geeft aan dat het hout afkomstig is uit een bos dat onafhankelijk is beoordeeld als een goed beheerd bos volgens normen voor milieu (duurzaam), sociale omstandigheden en economie. FSC® spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening gehouden wordt met de ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen. FSC® heeft dit op een transparante wijze geregeld. Mede hierdoor wordt FSC® gesteund door alle grote milieu- en ontwikkelingsorganisaties. En daarin is FSC® uniek.