Wat kosten kunststof kozijnen gemiddeld?

Dat leest u in dit artikel

Betrekt u binnenkort een nieuwe woning (van harte!) of zijn uw huidige kozijnen aan vervanging toe? Dan is het belangrijk om te weten wat kunststof kozijnen kosten. De totaalprijs is afhankelijk van diverse factoren, waar we in dit artikel meer op in gaan. 

Kosten kunststof kozijnen  

Zoveel mensen, zoveel wensen. Om voor uw situatie de kosten van kunststof kozijnen te bepalen, raden wij aan eerst uw persoonlijke wensen en behoeften in kaart te brengen. 

Naast de kosten van de kunststof kozijnen zelf, is het belangrijk na te gaan of bijvoorbeeld productie en montage van de kozijnen al bij de prijs inbegrepen zit. Hetzelfde geldt voor de afvoer van de oude kozijnen, als daar sprake van is.  

Isolatiewaarde kunststof kozijnen 

Wilt u weten wat nieuwe kunststof kozijnen gemiddeld kosten? Dan is de isolatiewaarde van het materiaal ook zeker slim om mee te nemen. In een doorsnee woning gaat namelijk tot 15% van de warmte via ramen en deuren verloren. Best veel toch? Kunststof is van nature warmte-isolerend dankzij het meerkamersysteem in de profielen. Zo betalen de gemiddelde kosten van een kunststof kozijn zich snel terug.  

Bereken met de energiecalculator hoeveel u zou besparen op stookkosten. 

START DE ENERGIECALCULATOR 

Kunststof kozijnen kosten op lange termijn 

En dan is er nog een aandachtspunt. Want woningeigenaren oriënteren zich vaak op de aanschafkosten van nieuwe kunststof kozijnen. Maar wilt u écht een goede afweging maken? Neemt u dan ook de onderhoudskosten op lange termijn mee. Vaak kunt u bij het kopen van kunststof kozijnen ook een onderhoudscontract afsluiten. Hoe langer de contractperiode, des te voordeliger het onderhoud voor u wordt. En u heeft er geen omkijken meer naar. Aangezien de meeste kunststof kozijnen tientallen jaren meegaan, kan dit een investering zijn die u snel terugverdient. Neemt u het onderhoud dus zeker mee bij het bepalen van de kosten van uw nieuwe kunststof kozijnen. 

Wat kosten kunststof kozijnen gemiddeld?

Kosten kunststof kozijnen per optie 

De uiteindelijke totaalprijs van uw nieuwe kunststof kozijnen, bepaalt u dus zelf aan de hand van diverse opties waaruit u kiest.  

Kozijnprofiel 

Kunststof kozijnen zijn er in allerlei vormen en maten. Zo is het soort profiel een belangrijke afweging. Waarmee u niet alleen kiest voor een bepaalde look, zoals de houtlook. Nee, het ene profiel isoleert ook beter dan het andere. En dat kan weer voordelig uitpakken voor uw energierekening. De keuze voor een bepaald profiel heeft dus sterk invloed op de gemiddelde kosten van kunststof kozijnen op de lange termijn.  

HR++ of triple glas? 

Ook het type glas beïnvloedt de totaalprijs van uw kunststof kozijnen. Kiest u bijvoorbeeld voor HR++ glas of triple (driedubbel) glas? Triple glas kost meer dan andere soorten glas, maar heeft wel de hoogste isolatiewaarde. Waarmee u de warmte ‘s winters binnen houdt, en in de zomer uw huis lekker koel blijft. Voor welk type glas zou u kiezen? 

Overige opties 

Maar er zijn nog veel meer opties om uit te kiezen – en die uiteindelijk de totaalprijs van uw nieuwe kunststof kozijnen bepalen. Denk aan het soort raam. Moet deze open kunnen of hoeft dat niet per se (draaikiepraam)? Kiest u wel of niet voor een ventilatierooster? En welk beslag past het best bij uw woonwensen? 

Subsidie Energiebesparing Eigen Huis 

Sinds 2 september 2019 biedt het Rijk een subsidie aan voor het treffen van energiebesparende isolatiemaatregelen. Hier valt ook de aanschaf van kunststof kozijnen onder. Deze subsidie maakt het voor u financieel aantrekkelijker te kiezen voor kunststof kozijnen. Lees hier meer over de zogenaamde SEEH-subsidie en welke voorwaarden gelden.  

Kortom: de gemiddelde prijs van kunststof kozijnen is helemaal afhankelijk van uw voorkeuren. Vraag om tot een precies bedrag te komen een specialist om hulp. Hij of zij denkt graag met u mee over uw woonwensen en de juiste keuzes. 

Vraag nu een offerte aan