Kunststof kozijn met triple glas - driedubbel glas

Triple glas - driedubbel isolatieglas

Perfecte isolatie

Bij de aanschaf van kunststof kozijnen kunt u ook kiezen welk type glas u wilt plaatsen. Naast dubbel glas is er nu ook driedubbel glas. Bent u op zoek naar het allerbeste isolatieglas? HR++ glas of driedubbel glas levert perfecte isolatie voor uw energiezuinige woning.

Bij de aanschaf van kunststof kozijnen kunt u ook kiezen welk type glas u wilt plaatsen. Naast dubbel glas is er nu ook driedubbel glas. Bent u op zoek naar het allerbeste isolatieglas? HR++ glas of driedubbel glas levert perfecte isolatie voor uw energiezuinige woning.

Wat is triple glas?

Driedubbel glas is eenvoudig gezegd drie lagen glas. Triple glas (HR+++ ) bestaat uit drie glasplaten met daartussen stilstaande lucht of edelgas met als resultaat een nog beter isolerende ruit. Naast enkelglas en dubbel glas is er nu dus ook de keuze uit driedubbel of ook wel triple glas genoemd. Triple glas heeft de hoogste isolatiewaarde van alle soorten dubbel glas.

Voordeel van driedubbel glas – betere isolatie

Triple glas isoleert twee keer zo goed als dubbel isolatieglas. Zo gaat er in de winter minimaal warmte verloren en blijft het in de zomer lekker koel. De spouw tussen twee enkele ruiten is van invloed op de isolerende werking van glas. Bij driedubbel isolatieglas zijn er twee spouwen en dat zorgt voor de betere isolatie. Wilt u het beste van het beste? Dan kunt u nog kiezen om triple glas uit te voeren met de zwarte afstandhouder. Deze zogenaamde spacer is van thermoplastisch materiaal waarbij geen warmtegeleidende metalen worden gebruikt.

Voor welke woning of pand geschikt?

Nieuwe kunststof kozijnen zijn geschikt voordriedubbel glas. Bij de aankoop van uw kunststof kozijnen bij Ploeg kozijnen kunt u er daarom ook vanuit gaan dat dit mogelijk is. Bij het vervangen van het glas in bestaande kozijnen is het belangrijk om na te laten kijken of de sponning geschikt is om het extra gewicht van dit type glas te dragen. Bij nieuwbouw woningen is dit vaak wel het geval maar bij bestaande woningen is dit zeker niet vanzelfsprekend.

Wat kost triple glas?

Voor de aanschaf van triple glas betaalt u meer dan voor andere dubbele glassoorten. Wilt u perfecte isolatie? Dan isoleert triple glas beter dan andere glassoorten en is het de investering zeker waard. Deze investering kunt u binnen enkele jaren weer terugverdienen door de energiebesparing die u dit gaat opleveren.

Alternatief

Is een overstap naar driedubbel glas een te grote investering voor uw budget? Kies dan voor HR++ glas, het meest gekozen glas onder woningeigenaren in Nederland. Dit dubbele glas is voordeliger en isoleert vergeleken met driedubbel glas ook zeer goed. Bij veel gebouwen en woningen van voor 1995 is nog eerste generatie dubbel glas of zelfs enkel glas aanwezig. Zelfs het beste ‘standaard’ dubbel glas isoleert – naar huidige maatstaven – matig.

Uw keuze

De keuze die u maakt is persoonlijk en daarbij is uw budget natuurlijk ook bepalend. Daarom is het goed om te weten dat of u nu kiest voor HR++ of triple glas, u zeker meer comfort gaat ervaren. De tijd dat in iedere woning automatisch hetzelfde type dubbel glas werd geplaatst is al lang voorbij. U kiest het type glas dat past bij uw wensen en uw woning; zonwerend, thermisch isoleren, inbraak- en letselwerend, geluidswerend of easy-to-clean.