Met een ventilatierooster bij uw kunststof kozijnen kunt u de woning goed ventileren

Ventileren van de woning

Kunststof is van nature een isolerend materiaal. Goed ventileren voor een gezond binnenklimaat is daarom belangrijk. Wat kunt u doen om uw woning goed te ventileren?

Kunststof is van nature een isolerend materiaal. Goed ventileren voor een gezond binnenklimaat is daarom belangrijk. Wat kunt u doen om uw woning goed te ventileren?

Constante ventilatie

Goede ventilatie van de woning krijgt u door te zorgen voor een constante ventilatie. Net als wijzelf moet ook een huis de hele dag ademhalen. Schone lucht in huis is niet alleen goed voor de  gezondheid maar voert ook vieze geurtjes, vocht en schadelijke stoffen af. Hiermee kun je schimmelvorming en allergieën vermijden. Vroeger ging luchtverversing in huis vanzelf, via naden en kieren. Maar in moderne kierdichte huizen is andere ventilatie nodig. Een woning wordt niet voldoende geventileerd wanneer er alleen regelmatig een raampje wordt opengezet. Onderzoek heeft uitgewezen dat, als het raam weer dicht is, de frisse lucht na een half uur verdwenen is.

Ventilatieroosters

Natuurlijk kunt u het draaikiepraam op een kleine stand openzetten. Het nadeel hiervan is dat het deze ventilatiestand niet inbraakveilig is. Constante ventilatie bereikt u wel met ventilatieroosters in de kozijnen. Dit zorgt voor natuurlijke ventilatie en voor een optimaal klimaat. Daarmee kunt u zelfs als de ramen gesloten zijn en het te koud is toch luchten. Het ventilatierooster is met een traploos regelbare afdichtingcilinder op elke gewenste ventilatiestand te zetten. Het rooster is voorzien van een afneembaar binnen rooster zodat het rooster goed schoon te maken is. Dit binnen rooster is daarnaast voorzien van kleine rechthoekige perforaties zodat het rooster de ongewenste insecten buiten houdt.

MovAir

En andere mogelijkheid is de MovAir Onderdorpel. Deze ventilerende onderdorpel leidt verse buitenlucht naar binnen via onzichtbare ventilatieopeningen in de onderdorpel op vensterbankniveau. In combinatie met een MovAir+ systeem (MovAir+ Basic, MovAir+ Convect of MovAir+ ECOmfort) wordt de ventilatie optimaal geregeld. Dit is geluidwerender en energiezuiniger dan gebruik van ventilatieroosters. Het voordeel hiervan is er dat er een gezond binnenklimaat ontstaat in combinatie met duurzaamheid en een laag energieverbruik. De MovAir onderdorpel komt in de plaats van het ventilatierooster. MovAir is het kozijn dat ademt.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van MovAir leest u dan de brochure.

Advies op maat

Ventilatie kost wat energie, maar het is geen verspilling: het is hard nodig voor je gezondheid. Let u bij de oriëntatie voor nieuwe kozijnen daarom niet alleen op kwaliteit, glas, isolatie, inbraakwerendheid en natuurlijk de prijs, maar ook op de goede ventilatiemogelijkheden. Wilt u weten hoe u de ventilatie van uw woning kunt verbeteren? Vraag Advies op maat!