glas kunststof kozijnen

Soorten dubbel glas

Het glas in de ramen moet voldoen aan de wensen van de bewoner en passen bij de woning. Zonwerend, thermisch isoleren, inbraak- en letselwerend, geluidswerend, easy-to-clean, allemaal functies die mogelijk zijn bij glas.

De huizen in Nederland zijn voorzien van veel ramen met grote glaspartijen. Bij de aanschaf van kunststof kozijnen komt u ook voor de glaskeuze te staan. Want de tijd dat in iedere woning automatisch hetzelfde type dubbel glas werd geplaatst is al lang voorbij. Het glas in de ramen moet voldoen aan de wensen van de bewoner en passen bij de woning. Zonwerend, thermisch isoleren, inbraak- en letselwerend, geluidswerend, easy-to-clean, allemaal functies die mogelijk zijn bij glas, al dan niet gecombineerd.

Uw wensen in kaart

Heeft u bijvoorbeeld een raam op het zuiden of zuid westen dan wilt u waarschijnlijk de ongewenste zonnewarmte tegenhouden om uw woning zo koel mogelijk te houden en daarnaast in de winter comfortabele warmte binnenhouden tijdens de koudere seizoenen. Bij een ander raam wilt u misschien ongewenst geluid van een weg of vliegtuigen weren. U kunt dus verschillende typen glas in diverse kozijnen van uw woning toepassen. De nieuwste beglazing is hiervoor uitermate geschikt. Het is daarom belangrijk om uw wensen in kaart te brengen om op deze manier de beglazing te kunnen kiezen die werkt voor uw woning.

Glaskeuzetest

Met de glaskeuzetest kunt u aangeven welke beglazing het beste past bij uw behoeften. Door uw wensen voor glas aan te klikken ontdekt u uw persoonlijke glastype.

Glaskeuzetest

Drie duurzame en energiezuinige glascombinaties

In onze showroom presenteren wij drie duurzame glascombinaties; standaard comfort, family comfort en premium comfort. Deze drie typen zijn geschikt voor zowel nieuwbouw en renovatie. Waarbij ieder type wordt samengesteld uit 2 glastypes, gekozen in de functie en oriëntatie van uw gevel; een warmte-isolerende ruit langs de koude zijde (noordwest tot noordoost) en een zonnewarmte-werende ruit langs de warme zijde (zuidoost tot zuidwest). Zo profiteert u optimaal van alle eigenschappen die glas u kan bieden.

Standaard comfort

Het Standard type combineert winter- met zomercomfort en verhoogt de veiligheid door het gebruik van gelaagd glas dat is samengesteld uit twee glasbladen met daartussen een transparante folie waarop het glas blijft kleven bij breuk. Daarnaast verbetert dit type de warmte-isolerende eigenschappen van hoogrendementsbeglazing door het gebruik van een super isolerende afstandshouder: de warm-edgeafstandshouder. Die vervangt de traditionele aluminium afstandshouder, vermindert zo de koudestraling aan de glasrand en verbetert de thermische isolatie van het hoogrendementsglas

Family comfort

Family comfort is een glascombinatie die perfect op maat van gezinnen met jonge kinderen is samengesteld. Het wordt warm aanbevolen voor gebruikers die zomer- en wintercomfort willen combineren met verbeterde veiligheid en akoestisch comfort. De Family Pack-glastypes zijn dubbele beglazing waarvan minstens één glasblad gelaagd is. Zo beschermt dit glas uw kinderen en uzelf tegen snijwonden en glasscherven in geval van glasbreuk. De transparante folie tussen het gelaagd glas is in dit geval een akoestisch isolerende folie die zowel bijdraagt aan uw veiligheid als aan de demping van lawaai. Ook voorziet het Family Pack in het gebruik van een warm-edgeafstandshouder die de thermische performantie van uw raam nog verder optimaliseert.

Premium comfort

Premium comfort is een ideale glascombinatie voor mensen die in de buurt van bijvoorbeeld drukke wegen en luchthavens wonen of werken. Het staat garant voor optimale leefkwaliteit en voor verbeterd akoestisch comfort in de woning en het kantoor. Premium biedt het summum van moderne glastechnologie. Het combineert maximale thermische isolatie en optimaal zomercomfort met inbraakbeveiliging en nog betere akoestische isolatie. De Premium glastypes zijn drievoudige beglazing waarvan minstens één glasblad gelaagd is en maakt gebruik van een warm-edgeafstandshouder. De drievoudige beglazing zorgt voor optimale thermische isolatie en het verbeterd akoestisch comfort gekoppeld aan inbraakvertraging.

Maatwerk

Deze drie glascombinaties zijn geschikt voor veel woningen, zowel nieuwbouw als renovatie. Daarnaast bieden wij natuurlijk maatwerk op het gebied van glas in combinatie met uw nieuwe kunststof kozijnen.