Het kunststof kozijn heeft zich ontwikkeld van plat, wit en lelijk tot modern.

Van plat, vlak, wit en lelijk naar modern.

Misschien hebt u dat beeld nog voor u? De kunststof kozijnen uit de jaren ’80, die waren plat, vlak wit en lelijk. De kunststof kozijnen van nu lijken in niets meer op die uit de jaren ’80.

Misschien hebt u dat beeld nog voor u? De kunststof kozijnen uit de jaren ’80, die waren plat, vlak wit en lelijk. En de kleuren werden al heel snel dof. Zomaar een paar vooroordelen die er nog steeds zijn over kunststof kozijnen. Dat beeld van toen is gelukkig enorm veranderd. De kunststof kozijnen van nu lijken in niets meer op die uit de jaren ’80.

Kunststof niet meer te onderscheiden

Het spreekwoord ‘een foto zegt meer dan 1.000 woorden’ is zeker op kunststof kozijnen van toepassing. Kijkt u eens om u heen als u door een straat wandelt, fietst of met de auto doorheen rijdt. De kunststof kozijnen van nu zijn niet meer van hout te onderscheiden. Waarschijnlijk herkent u de kozijnen alleen nog als kunststof als u vlak voor de woning staat. Plat en vlak zijn de kunststof kozijnen niet meer. De verdiepte profielserie Royal is hier een goed voorbeeld van. In combinatie met de unieke Hout Verbinding Look en houtnerfstructuur (HVL) niet meer van hout te onderscheiden.

Retro voor karakteristieke woningen

En voor oude karakteristieke woningen is de Retro serie, ook wel Blokprofiel genoemd, een perfecte oplossing. In Leiden heeft Ploeg kozijnen met deze Retro serie zelfs 252 oude karakteristieke woningen onder architectuur gerenoveerd. De Tuinstadwijk is in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw gebouwd en is in 2010 aangewezen tot beschermd stadsgezicht. Met het elegante retroprofiel van het kozijn in combinatie met de HVL-verbinding en het zeer brede kleurenpallet zijn deze oude woningen in stijl gerenoveerd.

Vele kleuren naast wit

En naast wit zijn er vele kleuren in het assortiment waaruit gekozen kan worden. Maar ook nu kiezen nog steeds veel mensen voor witte of crème witte kozijnen met daarbij een accentkleur voor de ramen en/of deuren. Het assortiment biedt vele kleuren van modern antraciet, traditioneel bruin, groen of blauw en alles daar tussen in. Met de kleurensimulator kunt u met een foto van uw woning kijken welke kleur bij uw huis past.

Slank, strak en eigentijds

En het vlakke, platte kunststof kozijn? Met het Flex profiel bieden we een slank kunststof kozijn met een vlakke afgeronde vorm. Dit kozijn is strak en eigentijds. En daarmee zijn de kunststof kozijnen van nu uitermate geschikt voor alle type woningen. En daarmee heeft het platte, vlakke, witte lelijke kunststof kozijn zich ontwikkelt tot een modern en mooi kunststof kozijn.

De ontwikkeling van het kunststof kozijn in beeld