Kunststof kozijnen voordeliger dan hout

Kunststof voordeliger dan u denkt

Kunststof kozijnen zijn in aanschaf- en onderhoudskosten 35% goedkoper dan houten kozijnen.

Overweegt u de aanschaf van nieuwe kozijnen? Houdt u dan naast de aanschafkosten ook rekening met de onderhoudskosten op lange termijn. Onafhankelijk onderzoek toont aan dat kunststof kozijnen goedkoper zijn dan kozijnen van andere materialen.

35% goedkoper

Maakt men een keuze alleen gebaseerd op aanschafkosten, dan liggen de prijzen dicht bij elkaar. Met een licht voordeel voor kunststof. Worden daarnaast de onderhoudskosten in de beslissing meegenomen, dan wordt het voordeel van kunststof ten opzichte van bijvoorbeeld hout alleen maar groter. Per vierkante meter kozijn is kunststof 35% goedkoper ten opzichte van geverfd/gebeitst hout. Dit zijn de resultaten uit een onderzoek ‘kostenvergelijking gevelkozijnen’ uitgevoerd door Multi Consultants uit Doetinchem in opdracht van de VKG.

Energiekosten

De kunststof profielen en het glas zijn over het algemeen beter isolerend dan de bestaande kozijnen in een woning. En ook de aansluiting tussen de gevel en het kozijn is over het algemeen meer winddicht. Deze betere isolatie zorgt voor lagere energiekosten.

Voordelen Kunststof kozijnen

Het grote voordeel van kunststof kozijnen is het onderhoud. Want met kunststof kozijnen beperkt zich dit tot het schoonmaken en zo nu dan smeren van de draaiende delen. Het verven dat om de jaar paar weer moet gebeuren behoort met kunststof definitief tot het verleden en dat bespaart tijd en geld. Bovendien is kunststof bijna niet meer van hout te onderscheiden. Samen met de voordeligere exploitatiekosten levert de keuze voor kunststof kozijnen alleen maar voordelen op.

Levensduurkosten