Beveilig uw ramen en deuren met de beste inbraakpreventie: de kerntrekbeveiliging

Inbraken voorkomen? Kies voor deuren en kozijnen met kerntrekbeveiliging

Het einde van het jaar nadert en de dagen worden korter. Een periode waarin de inbrekers ook weer actief worden. Wat kunt u doen om uw woning tegen inbraak te beschermen? Een veiligheidsslot met een goed veiligheidsbeslag is niet meer genoeg.

Het einde van het jaar nadert en de dagen worden korter. Een periode waarin de inbrekers ook weer actief worden. Wat kunt u doen om uw woning tegen inbraak te beschermen? Een veiligheidsslot met een goed veiligheidsbeslag is niet meer genoeg.

Preventief beveiligen

Misschien hebt u er weleens van gehoord; de kerntrekmethode. De meest voorkomende inbraakmethode van de afgelopen jaren die diverse beveiligingsmaatregelen tot nu toe vrijwel nutteloos maken. Welke preventieve maatregelen kunt u wel nemen om uw huis te beveiligen?

Kerntrekbeveiliging op deuren

Om te voorkomen dat een inbreker een schroef in het cilindersloot van uw deur draait, kunt u deurbeslag met kerntrekbeveiliging plaatsen. Dit deurbeslag is voorzien van een afschermplaat die meedraait met een schroevendraaier. Deze zorgt er ook voor dat de cilinder niet kan worden uitgetrokken. Ook gaat er een preventieve werking uit van dit deurbeslag. De inbreker ziet van een afstand dat uw deur beveiligd is tegen de kerntrekmethode en zal het dan ook niet gaan proberen. Een kijkje nemen bij een andere woning is dan toch eenvoudiger.

Kunststof deuren

Degelijk hang- en sluitwerk draagt bij aan de veiligheid van uw woning. Kunststof deuren zijn duurzamer en vergen minder onderhoud. Dat niet alleen, deze deuren zijn ook standaard voorzien van een inbraak werende 5-puntssluiting om het inbrekers extra moeilijk te maken.

Beveilig uw ramen

Ook uw ramen kunt u op allerlei manieren (laten) beveiligen. De toepassing van veiligheidssloten, opleggrendels, raamboompjes zijn hier voorbeelden van. Net als bij deuren kunt u ook kiezen voor meerpuntssloten, zodat het raam op meerdere punten af te sluiten is. Het voordeel hiervan is dat het raam vanuit één bedieningspunt af wordt gesloten.

Politiekeurmerk Veilig Wonen

Al deze maatregelen staan vermeld in de Beveiligingsrichtlijn Politie Keurmerk Veilig Wonen. Dit keurmerk werkt preventief tegen woninginbraak, overlast, vandalisme en criminaliteit. Onze deuren en kozijnen produceren wij volgens deze normen. Daarmee dragen wij graag bij aan een veilige woonsituatie.

Test veiligheid eigen woning

Nieuwsgierig naar hoe inbraakwerend uw eigen woning is? Doe de test op de site van de politie!

Wilt u meer weten?

Voor vragen over inbraakwerendheid en het Politie Keurmerk Veilig Wonen? Onze adviseur vertelt u er graag meer over.