Zoetermeer

Wingerdpark

Bij deze woning in Zoetermeer aan het Wingerdpark is een renovatie uitgevoerd. De bestaande kozijnen zijn vervangen door kunststof kozijnen. Bovendien is aan de voorkant en zijkant van de woning de gevelbekleding volledig vervangen door onderhoudsvriendelijke gevelbekleding.

De kunststof kozijnen zijn uitgevoerd in de verdiepte profielserie Royal in de kleuren crème wit (RAL 9001) en donker groen (RAL 6009). Het toegepaste glas is HR++ isolatieglas. Waar vereist volgens de NEN 3569 regeling (Risicobeperking van lichamelijk letsel door brekend en vallend glas) is gelaagd veiligheidsglas toegepast.

Het hang- en sluitwerk van de draaikiepramen en de deuren voldoet aan de richtlijnen van Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW). Uitgevoerd met een kerntrekbeveiliging en SKG** cilinder.  Speciaal voor de draaikiepramen zijn inzethorren geleverd, waarvan het frame dezelfde kleur heeft al de draaikiepramen. Voor de optimale ventilatie in de woning zijn diverse ventilatieroosters toegepast.

De openslaande deuren (stolpdeuren) bij deze woning zijn op verschillende manier uitgevoerd, afhankelijk van de locatie in de woning. Zo zijn er naar binnen draaiende stolpdeuren samengesteld uit een draaikiepdeur en een draaideur gemonteerd. Op een andere locatie zijn weer naar buiten draaiende openslaande deuren gemonteerd.

De nieuwe kunststof achterdeur en voordeur zijn samengesteld uit het assortiment Ploeg deuren. Deze deuren zijn naar eigen smaak samen te stellen door de vorm, kleur en afwerking te kiezen. De voordeur is voorzien van HR++ figuurglas.