Zoetermeer

ICK Nesciohove

In Zoetermeer aan de Nesciohove is een kort tijdbestek door onze opdrachtgever Slavenburg Bouw b.v. een Integraal Kindcentrum gerealiseerd. Een integraal kindcentrum schept een uitnodigende omgeving voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Een compact ontwerp met veel ruimtelijke kwaliteit. Het ontwerp omvat 10 groepen basisonderwijs van de Daltonschool A.M.G. Schmidt en 4 groepen Kinderdagverblijf van de Drie Ballonnen. Daarnaast is er plek in het gebouw voor Meerpunt, het Zoetermeerse Centrum voor Jeugd en gezin.
Het ontwerp kreeg de complimenten van welstand met de woorden “bovengemiddeld” mooi. En het interieur is ruimtelijk en spannend met een materiaal en kleur gebruik passend bij de belevingswereld van het kind.

Bij dit project zijn kunststof kozijnen volgens het concept ‘luchtdicht bouwen’ toegepast. De kozijnen zijn met extra aandacht op het voorkomen van luchtlekkages gefabriceerd en in de HSBwanden geplaatst. De kozijnen zijn in de timmerfabriek ‘Adriaan van Erk’ te Bergambacht in de gereedstaande HSBelementen van de opdrachtgever gemonteerd inclusief het beglazen en afstellen van de draaiende delen.

Enkele feiten over de kozijnen:

  • De kozijnen zijn met extra aandacht op het voorkomen van luchtlekkages gefabriceerd en gemonteerd; volgens het concept luchtdicht bouwen.
  • Profielserie kozijnen en draaidelen Zendow Royal
  • Kleur kozijn en draaidelen buiten cement grijs (RAL 7033)
  • Kleur kozijn en draaidelen binnen crème wit (RAL 9001)
  • Hang en sluitwerk uitgevoerd conform Politie Keurmerk Veilig Wonen®
  • Het toegepaste glas is zonwerende triple beglazing, SGG Climaplus SUN. Het glas heeft een LTA waarde van 74%, ZTA (g-waarde) van 0,38 en een Ug van 0,7 W/m²K.
  • Veiligheidsbeglazing en letselveilig glas is toegepast zoals omschreven in NEN 3569 en NEN-EN 1990/ NEN-EN 1991.