Woubrugge

Wilgenhof

In Woubrugge, midden in het Groene Hart zijn 45 Timpaan Verandawoningen®, voor starters, doorstromers en senioren gebouwd. Deze nieuwe wijk Wilgenhof ligt tussen de Wilgenlaan, A. de Graaflaan en de Eikelaan.  Een besloten en parkachtige opzet met veel groen en water dicht bij het water van het Braassemermeer en de Wijde Aa.

Het gehele plan bestaat uit een aantal varianten van de Timpaan Verandawoning®, waardoor de eenheid binnen het eiland gewaarborgd blijft. Het ontwerp en het technische concept is geregistreerd en gepatenteerd. Niet alleen een comfortabele en doordachte woning maar ook een verantwoord en hoogwaardig huis dat zeer energiezuinig is en weinig onderhoud vergt.

De kunststof kozijnen leveren hun bijdrage aan dit concept waarbij comfortabel wonen, energiezuinig en weinig onderhoud de uitgangspunten zijn. Bij deze woning zijn kozijnen met de verdiepte profielserie Royal toegepast. De kleur is verkeersgrijs aan de buitenkant en crème wit aan de binnenkant. De voordeuren en achterdeuren zijn gefabriceerd in de fabriek bij Ploeg kozijnen. Het hang- en sluitwerk voldoet aan de richtlijnen van Politie Keurmerk Veilig Wonen®. De deuren zijn voorzien van zwarte kunststeen onderdorpels, merk Isostone.

Het toegepaste glas is zonwerend en voldoet aan de norm van geluidswering ≤33.8dB(a) wegverkeer. Veiligheidsbeglazing is toegepast zoals omschreven in NEN 3569. Deze NEN omschrijft isolatieglas tot onder de 85 centimeter en 140 centimeter bij deuren vanaf de vloer, uit te voeren in gelaagd letselveilig c.q. doorvalveilig glas.