Rijpwetering

Hertogsstaete

In Rijpwetering, op de hoek van de Hertogsweg en de Oud Adeselaan (op de locatie van de voormalige Rabobank) is in opdracht van MeerWonen het appartementencomplex Hertogsstaete gebouwd. In het complex zijn 38 levensloopbestendige appartementen gerealiseerd.

In het ontwerp is veel aandacht besteed aan veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid. De woningen zijn comfortabel, energiezuinig en veilig met relatief lage onderhoudskosten. De kunststof kozijnen leveren een prima bijdrage aan deze eigenschappen van de woningen.

De kunststof kozijnen zijn uitgevoerd in de verdiepte profielserie Royal. Gekozen is voor de kleurencombinatie wit (Ral 9016) en donker groen (RAL 6009). De RAL kleuren zijn bij benadering, de verschillende materialen/structuren kunnen een tint verschil geven.

De voordeur is uitgevoerd in donker rood (RAL 3005). De onderdorpels zijn van zwart kunststeen, merk Isostone.  

Het hang- en sluitwerk is uitgevoerd conform de richtlijnen van Politie Keurmerk Veilig Wonen en voldoet aan SKG inbraak klasse 2 (SKG"*). De voordeur is uitgevoerd met kerntrekbeveiliging in het schild.

Het toegepaste glas is HR++ isolatieglas volgens de NEN 2608 (U-waarde = 1,O.W/mzK). Waar van toepassing volgens NEN3569 is letsel werend glas toegepast. Daarnaast is zonwerende beglazing geplaatst.