Leiderdorp

Nievaartpad

De kozijnen aan de achterkant van deze woning in Leiderdorp aan het Nievaartpad zijn in fase 1 vervangen door kunststof kozijnen. Een jaar later zijn de kozijnen aan de voorkant van de woning vervangen. Regelmatig vervangen wij een aantal kozijnen bij een woning door kunststof kozijnen. En daarnaast blijven andere bestaande houten kozijnen gehandhaafd.

Uitvoering en kleur

De nieuwe kunststof kozijnen zijn uitgevoerd in de verdiepte profielserie Royal.
Aan de voorkant van de woning is gekozen voor de kleuren crème wit (RAL 9001) en antraciet grijs (RAL 7016) met houtnerf structuur.
De kozijnen aan de achterkant van de woning zijn uitgevoerd in de kleuren crème wit (RAL9001) en palissander met houtnerf structuur. Deze kleuren passen bij de al bestaande kunststof kozijnen op de begane grond.

Glas

Het toegepaste glas is HR++ isolatieglas. In overeenstemming met de norm NEN 3569:2011 doorval(letsel)veilig glas toegepast. NEN 3569:2011 staat voor vlakglas voor gebouwen – Risicobeperking van lichamelijk letsel door brekend en vallend glas – Eisen.
In de voordeur en het zijlicht is gezandstraald figuurglas toegepast.
In het raam van de badkamer is ScreenLine® toegepast. Plikington Insulight™ met ScreenLine® is een innovatief systeem waarbij de jaloezie in de spouw van het isolatieglas is gemonteerd. De voordelen hiervan zijn: nooit meer schoonmaken, onderhoudsvrij en esthetisch verantwoord.

Voor de optimale ventilatie in de woning zijn ventilatieroosters toegepast.

Deuren

De nieuwe kunststof voordeur is een Ploeg voordeur. Deze deuren zijn gekozen uit het assortiment Ploeg deuren en zijn daardoor op maat samen te stellen naar eigen voorkeur en passend bij de stijl van de woning. De voordeur is uitgevoerd met een zwarte ISOSTONE® kunststeen onderdorpel.
Op het balkon is een zogenaamde draaikiepdeur geplaatst.

Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW)

Het hang- en sluitwerk van de ramen en deuren voldoet aan de richtlijnen van Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW). Met op de voordeur o.a. een RVS staafgreep, een SKG** cilinder en kerntrekbeveiliging.Raamdecoratie

De draaikiepramen zijn voorzien van inzethorren, waarbij het frame is uitgevoerd in dezelfde kleur mahoniebruin als het draaikiepraam. De inzethor is geschikt voor alle kunststof draaikiepramen en wordt zonder boren of schroeven in het kozijn geplaatst. Bij openen of dicht doen van het draaikiepraam kan de inzethor blijven zitten. meegeleverd, kleur