Langeraar

Langeraarseweg

Bij deze 2 onder 1 kap woningen besloten de bewoners gezamenlijk de kozijnen te vervangen door kunststof kozijnen. Deze bewoners hebben gekozen voor dezelfde kozijnen in kleur en uitvoering, waarmee de woningen de eenheid in uitstraling hebben behouden.

De kozijnen zijn uitgevoerd in verschillende profielseries. Toegepast zijn de verdiepte profielserie Royal, de vlakke profielserie Flex en het blokprofiel Retro en daarbij is gekozen voor de Houtlook verbinding (HVL). Vanwege de functionaliteit en eenheid in uitstraling van alle kozijnen zijn de verschillende profielseries toegepast.

De kozijnen zijn uitgevoerd in de kleuren crème wit houtnerf (RAL 9001) en donker groen houtnerf (RAL 6009). De binnenkant van de kozijnen is crème wit (RAL 9001).

Het toegepaste glas is HR++ isolatieglas (U-waarde van 1,1 W/m2K). Bij enkele kozijnen is gekozen voor jaloezieën tussen het HR++ isolatieglas (screenline).

Beide woningen zijn voorzien van een Polytec voordeurpaneel. De voordeuren, achterdeuren en balkondeuren zijn voorzien van een ISOSTONE® kunststeen onderdorpel in de kleur zwart.

Het hang- en sluitwerk van de draaikiepramen en deuren is uitgevoerd volgens de richtlijnen van Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW).

De draaikiepramen zijn bovendien voorzien van inzethorren waarbij het frame is uitgevoerd in de kleur donker groen, de zelfde kleur als het draaikiepraam.