Hoogmade

Kerkstraat

Bij deze vrijstaande woning in Hoogmade aan de Kromme Does zijn alle bestaande kunststof kozijnen vervangen door nieuwe kunststof kozijnen. Ook de dakkapellen zijn volledig gerenoveerd. De oude kunststof kozijnen waren tientallen jaren oud. De keuze voor nieuwe kunststof kozijnen was vooral een esthetische keuze.

De bewoners van deze woning hadden bovendien de wens voor meer licht op de begane grond en meer uitzicht naar buiten. Hiervoor is de muur bij de schuifpui voor een deel verwijderd voor een grote kunststof schuifpui. Bij het hoekkozijn naast de schuifpui is de muur volledig ingezaagd. Hiervoor in de plaats is een kozijn geplaatst waarbij het glas in een hoek is geplaatst.

Voor de nieuwe kunststof kozijnen is gekozen voor de profielserie Royal in de kleur crème wit. De schuifpuien zijn uitgevoerd in de profielserie Monorail. Het toegepaste glas in de kozijnen is HR++ isolatieglas.

De voordeur is gekozen uit het assortiment Ploeg voordeuren. Deze voordeuren zijn naar eigen smaak samen te stellen door de vorm, kleur en afwerking te kiezen. De voordeur is uitgevoerd in dezelfde kleur als de kozijnen (crème wit). In deze voordeur is HR++ isolatieglas toegepast. De SKG** cilinder met kerntrekbeveiliging voldoet aan de richtlijnen van Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW).Zowel de voordeur als achterdeur zijn uitgevoerd met een ISOSTONE® kunststeen onderdorpel, kleur zwart. Voor de schuurdeur is gekozen voor een vlakke aluminium onderdorpel.

De draaikiepramen zijn voorzien van ventilatieroosters voor de optimale ventilatie in de woning en bovendien uitgevoerd met hang- en sluitwerk dat voldoet aan de richtlijnen van Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW).