Alphen aan den Rijn

Pijlkruid

Op een vrije kavel in Alphen aan den Rijn zijn twee nieuwe woningen gebouwd. De particuliere opdrachtgevers kochten de kavel van de gemeente ‘Op rol’ wat betekent dat de diepte van de percelen, circa 23 meter, vaststaat maar dat de koper de breedte van de bouwkavel zelf kan bepalen. Met een minimum aan randvoorwaarden is dit dubbele woonhuis gerealiseerd door onze opdrachtgever Vink en Veenman.

De kunststof kozijnen bij deze woning in Alpen aan den Rijn zijn uitgevoerd volgens het concept ‘luchtdicht bouwen’. Luchtdicht bouwen voor de kozijnen leverancier betekent het voorkomen van luchtlekken in zowel het kozijn als de aansluiting van het kozijn met het bouwkundig kader. Daarom moet er in een vroeg stadium al rekening gehouden worden met het op de juiste manier ontwerpen van details. Luchtdicht bouwen draagt bij aan een energiezuinig gebouw.

De kunststof kozijnen zijn uitgevoerd in de verdiepte profielserie Royal en voorzien van houtlook verbindingen. De toegepaste kleuren zijn wit (RAL 9016) en antraciet grijs (RAL 7016). De bewoners van de twee woningen hebben verder hun persoonlijke voorkeuren toegepast. Zo heeft de ene woning schuifpuien (Monorail) en de andere woning openslaande deuren. Bij een woning is een driedelige schuifpui geplaatst waarvan het middelste deel vast gemonteerd is en de andere twee delen kunnen schuiven. Ook de voordeuren zijn qua stijl net even anders. Voor de optimale ventilatie in de woningen zijn in diverse kozijnen ventilatieroosters toegepast.

De voordeuren komen uit het assortiment Ploegdeuren. Deze voordeuren kunnen zelf samengesteld worden passend bij de wensen van de bewoners en de stijl van de woning. Het hang- en sluitwerk voldoet met een SKG** cilinder aan der richtlijnen van Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW). De voordeuren, openslaande deuren zijn uitgevoerd met een zwarte ISOSTONE® kunststeen onderdorpel.

In de voorgevel zijn twee kozijnen onder 90˚in een hoek gemonteerd. De bevestiging van de twee kozijnen is gerealiseerd door middel van een antraciet grijs hoekprofiel tussen de twee glasplaten,