Duurzaamheid

Duurzame bedrijfsvoering

Duurzaamheid staat bij Ploeg kozijnen hoog in het vaandel. Niet alleen door verantwoord om te gaan met de materialen, scheiding van de afvalstromen en recycling van de grondstoffen; duurzaamheid vertaalt zich ook door in onze huisvesting. Zo is in 2017 de verlichting in ons pand vervangen door LED-verlichting. In 2018 is het platte dak van het pand daarbij voorzien van 400 zonnepanelen. En wist u dat de kunststof kozijnen van Ploeg ook een duurzame keuze zijn omdat ze gemiddeld 40 jaar meegaan? Zo heeft u er voorlopig geen omkijken meer naar.

Duurzame huisvesting

Het bedrijfspand aan de Pesetaweg in Nieuw-Vennep is voorzien van 400 zonnepanelen, en nagenoeg overal maken wij gebruik van LED-verlichting. Het platte dak van het pand leent zich uitstekend voor zonnepanelen. Met deze 400 panelen wordt zo’n 30% van de energiebehoefte opgewekt. Op deze manier dragen we bovendien bij aan de vermindering van de Co2-uitstoot.

Laadpalen op parkeerdek Ploeg kozijnen

Ploeg investeert tot slot ook in laadpalen voor elektrisch vervoer. Inmiddels komt een aantal van onze werknemers al met een elektrische auto naar het werk. Op het parkeerdek vindt u op dit moment 8 laadmogelijkheden (4 palen), in de toekomst volgen er nog meer.

Dit maakt onze kunststof kozijnen duurzaam

Kunststof kozijn gerecycled

Kiest u voor kunststof? Dan kiest u voor een mooi en duurzaam product. Uw kunststof kozijnen gaan gemiddeld 40 jaar mee en kunnen tot wel 10 keer gerecycled worden. Onze profielleverancier Deceuninck neemt al het PVC kunststof restmateriaal bij Ploeg in en verwerkt dit in het gesloten kringloopsysteem. Deceuninck is officieel partner van het VKG-recyclesysteem. Dit houdt in dat oude kunststof kozijnen uitstekend recyclebaar zijn.
Het PVC uit de oude kunststof kozijnen vormt de basis grondstof voor nieuwe kunststof kozijnen. Technisch is het mogelijk dit proces tenminste 10 maal te herhalen.

FSC Certificering

Ploeg kozijnen is officieel FSC®-gecertificeerd. FSC® staat voor Forest Stewardship Council. Dit is een internationale organisatie die zich inzet voor behoud en verantwoord bosbeheer wereldwijd. 

Ook bij Ploeg kozijnen gebruiken we hout. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de stelkozijnen. Een stelkozijn is een houten raamwerk dat in de muuropening wordt aangebracht. Het kunststof kozijn wordt tegen dit hout gemonteerd.

Met het FSC®-keurmerk kunt u ervan op aan dat Ploeg kozijnen verantwoord hout gebruikt.

Besparing tot wel 40%

De prijs-/kwaliteitverhouding van kunststof kozijnen is zonder meer goed te noemen. In aanschaf is kunststof vaak tussen de 10% en 20% voordeliger dan kozijnen gemaakt van alternatieve materialen. En omdat u nauwelijks onderhoud heeft, komt u gedurende de hele levenscyclus uit op een besparing die kan oplopen tot wel 40%.

Meer informatie over milieuaspecten van kunststof

Lees ook: