Duurzaamheid kunststof kozijnen

Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. Kiest u voor kunststof dan kiest u voor een mooi en duurzaam product. Uw kunststof kozijnen gaan gemiddeld 40 jaar mee en kunnen tot wel 10 keer gerecycled worden.

Kunststof kozijn gerecycled

Onze profiel leverancier Deceuninck neemt al het PVC kunststof restmateriaal bij PLOEG in en verwerkt dit in het gesloten kringloop recycling systeem. Deceuninck is officieel partner van het VKG-recyclesysteem. Dit houdt in dat oude kunststof kozijnen uitstekend recyclebaar zijn.
Het PVC uit de oude kunststof kozijnen vormt de basis grondstof voor nieuwe kunststof kozijnen. Technisch is het mogelijk dit proces tenminste 10 maal te herhalen.

FSC Certificering

FSC® staat voor Forest Stewardship Council. Dit is een internationale organisatie die zich inzet voor behoud en verantwoord bosbeheer wereldwijd. Ook bij Ploeg kozijnen gebruiken we hout. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de stelkozijnen. Een stelkozijn is een houten raamwerk dat in de muuropening wordt aangebracht en waartegen het kunststof kozijn wordt gemonteerd. Ploeg kozijnen is sinds begin november officieel FSC gecertificeerd. Met dit keurmerk kunt u ervan op aan dat Ploeg kozijnen verantwoord hout gebruikt. Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel.

Besparing

De prijs/kwaliteitverhouding van kunststof kozijnen is zonder meer goed te noemen. In aanschaf is kunststof vaak tussen de 10% en 20% voordeliger dan kozijnen uit alternatieve materialen. En omdat u nauwelijks onderhoud hoeft te plegen, komt u gedurende de hele levenscyclus uit op een besparing die kan oplopen tot wel 40%.

Meer informatie over milieuaspecten van kunststof