Zonnepanelen voor duurzame huisvesting pand Pesetaweg

Zonnepanelen op dak Ploeg kozijnen

Het bedrijfspand aan de Pesetaweg in Nieuw-Vennep wordt steeds duurzamer. In 2017 is nagenoeg alle verlichting in het pand vervangen door led-verlichting. In 2018 is het platte dak van het pand voorzien van maar liefst 400 zonnepanelen.

Duurzaamheid staat bij Ploeg kozijnen hoog in het vaandel. Niet alleen door verantwoord om te gaan met de materialen, scheiding van de afvalstromen en recycling van de grondstoffen maar ook door te kiezen voor duurzame huisvesting.

Ruim 400 zonnepanelen

Het platte dak van het pand leent zich uitstekend voor zonnepanelen. Op deze manier dragen we bij aan de vermindering van de Co2 uitstoot. Met deze ruim 400 panelen wordt zo’n 30% van de energiebehoefte opgewekt. Op jaarbasis zo’n 100.00 kWu. Een bijkomend effect is dat door de panelen op het platte dak in de eronder gelegen productiefabriek minder stralingswarmte merkbaar is, waardoor er minder gekoeld hoeft te worden. Een echte win-win situatie.

Recycling

Naast het bewust omgaan met duurzame energie gaat Ploeg kozijnen ook verantwoord om met de grondstoffen. De geproduceerde kunststof kozijnen gaan gemiddeld 40 jaar mee en kunnen tot wel 10 keer gerecycled worden. Onze profielleverancier Deceuninck neemt al het pvc kunststof restmateriaal in en verwerkt dit in het gesloten kringloop recycling systeem. Dit houdt in dat oude kunststof kozijnen uitstekend recyclebaar zijn.