Ploeg kozijnen tweede pand Haverstraat

Distributiecentrum voor Ploeg kozijnen

Ploeg kozijnen realiseert tweede pand aan de Haverstraat in Nieuw-Vennep

Met trots melden wij dat we naar verwachting in januari 2021 ons tweede bedrijfspand openen, aan de Haverstraat 19 in Nieuw-Vennep. Deze locatie dient straks als distributiecentrum en thuisbasis van de zakelijke markt. Wat betekent dat voor u als klant? Op de foto: oprichter Jos van der Ploeg (links) neemt de sleutel in ontvangst.

Door de groei van onze organisatie en de opsplitsing van activiteiten op onze belangrijkste markten, breiden we bij Ploeg kozijnen onze huisvesting uit. Op vrijdag 29 mei was de officiële sleuteloverdracht, op donderdag 4 juni tekenden we het contract voor de verbouwing met bouwpartner Heembouw.

De verbouwing start in juni 2020. We hopen ons tweede pand en distributiecentrum aan de Haverstraat begin 2021 in gebruik te nemen.

10.000 vierkante meter extra

“Dit jaar vieren we ons 40-jarig bestaan als bedrijf, waarin we groeiden van één naar 155 medewerkers. Maar naast de ontwikkeling die Ploeg kozijnen de afgelopen jaren zelf doormaakte, neemt ook de vraag naar kunststof kozijnen alleen maar toe”, legt Algemeen Directeur Ronald van den Ing uit. “Helemaal in het kader van de verduurzaming, waar wij als organisatie volop mee bezig zijn. Om aan deze vraag te kunnen blijven voldoen, is meer ruimte nodig. Daarnaast groeien de wensen van onze consumenten- en zakelijke markt uit elkaar. Omdat we onze klanten op beide markten zo optimaal mogelijk willen bedienen, is het realiseren van een tweede punt met functie van distributiecentrum noodzakelijk. Onze locatie aan de Haverstraat maakt dit mogelijk. In totaal krijgen we er 10.000 vierkante meter bij.”

Dit betekent het voor u als klant

Wat moet u weten over de locatie Haverstraat? “Voor onze particuliere klant verandert er niets”, aldus Manager B2B Martien Akerboom. “Ons pand aan de Pesetaweg blijft de hoofdlocatie voor deze markt. Na oplevering is ons gebouw aan de Haverstraat voor zowel onze zakelijke (project)klanten als leveranciers dé locatie. Daarover wordt met deze doelgroepen nog uitgebreid gecommuniceerd, ruim voor we echt open gaan.”

Duurzame verbouwing

Vanaf juni 2020 krijgt het pand aan de Haverstraat een flinke make-over. Martien: “Het wordt vooral een duurzame verbouwing. Zo gaan we van energielabel E naar energielabel A+. Bijvoorbeeld door te zorgen voor betere isolatie en het plaatsen van 400 zonnepanelen. We willen onze panden zoveel mogelijk zelfvoorzienend maken, dat past bij de duurzame ambities van Ploeg kozijnen.”

Andere ontwikkelingen

Naast de realisatie van een tweede bedrijfspandpand/distributiecentrum, staan er nog enkele bijzondere ontwikkelingen op de planning. Ronald: “Zo werken we hard aan het verlagen van de doorlooptijden en kosten voor klanten door aanpassingen aan onze automatisering. Al met al is 2020 voor Ploeg kozijnen, mede door ons 40-jarig jubileum en de realisatie van onze tweede locatie en distributiecentrum, een bijzonder jaar.”