Haverstraat distributiecentrum Ploeg kozijnen

Realisatie tweede pand Ploeg kozijnen: hoogste punt bereikt

Ploeg kozijnen bouwt aan de toekomst

Nog even en we nemen ons tweede bedrijfspand in gebruik. Het wordt dé vestiging voor onze zakelijke (B2B-)markt. De verbouwing van deze locatie aan de Haverstraat is in volle gang. Zo is het hoogste punt van de distributiehal, de functie die dit tweede pand vooral vervult, inmiddels bereikt. In dit artikel praten we u als klant graag bij.

De afgelopen weken is hard gewerkt om de hal van ons tweede bedrijfspand, gevestigd aan de Haverstraat 19 in Nieuw-Vennep, op te hogen van vier naar zeven meter. Eind augustus is dit deel van de grondige renovatie afgerond. Manager B2B Martien Akerboom: “De ophoging van de gevel van de distributiehal is de belangrijkste ingreep. Zo kunnen we straks de afhandeling en aflevering van onze kozijnen aan eigen monteurs en zakelijke klanten goed organiseren. De hal wordt dé blikvanger van onze Haverstraat-locatie.” 

Bekijk hieronder de video (timelapse) van de ophoging van onze distributiehal.
(Werkt de Haverstraat-video niet? Klikt u dan hier)

Duurzame en circulaire verbouwing  

Nu het hoogste punt is bereikt, gaat de duurzame verbouwing verder. Martien: “Zo gaan we van energielabel E naar energielabel A+, onder andere door het gebouw beter te isoleren, te investeren in zuinige installaties en LED-verlichting en door toepassing van kunststof kozijnen. Maar ook investeren we in 1100 zonnepanelen. Onze panden worden elektrisch volledig zelfvoorzienend, dat past bij de duurzame ambities van Ploeg kozijnen. De kantoren worden gemoderniseerd en voldoen aan de normen van de anderhalve metersamenleving.”  

Haverstraat verbouwing Ploeg kozijnen tweede pand

Foto links: de ophoging van de hal in uitvoering.                           Foto rechts: de afbouwfase is in volle gang. 

Primeur(s)

Algemeen Directeur Ronald van den Ing vult aan: “Vanuit de circulariteitsgedachten besteden we tijdens deze renovatie veel aandacht aan hergebruik van materiaal. Een leerzaam traject, waarbij we veel materialen een nieuw leven geven. Zo kozen we niet voor sloop, maar voor ophoging van het bestaande gebouw. Daarbij hergebruiken we meubilair, gevelpanelen en overheaddeuren. En we hebben een primeur, of eigenlijk twee: voor het eerst passen we 100% circulaire kunststof kozijnen toe, ook nog eens in de nieuwe Elegant-profielserie van onze vaste profielleverancier Deceuninck. Over zowel het produceren van 100% circulaire kozijnen als de nieuwe profielserie hoort u later meer.” 

Haverstraat: voor zakelijke klanten dé locatie 

Ronald: “In vijf jaar tijd nam het aantal Ploeg medewerkers toe van ongeveer 80 naar 155. Tegelijkertijd groeiden de behoeften van de particuliere- (B2C) en zakelijke- en projectenmarkt (B2B) de afgelopen tijd flink uit elkaar. Door de groei van Ploeg kozijnen en de opsplitsing van onze bedrijfsactiviteiten in de consumentenmarkt en onze zakelijke-/projectenmarkt, breiden we nu onze huisvesting uit. Met de Haverstraat erbij geven we elk van die markten een eigen focus en bedienen we ze op die manier zo optimaal mogelijk. Ons tweede bedrijfspand vervult straks de functie van distributiehal en wordt daarnaast de thuisbasis voor onze B2B-organisatie.” 

Haverstraat tweede pand Ploeg kozijnen

Foto: huidige vooraanzicht van ons tweede bedrijfspand aan de Haverstraat 19 in Nieuw-Vennep. 

Wat vindt u waar?

Bent u een zakelijke klant van ons? Dan vindt u op onze nieuwe locatie vanaf 2021 ons B2B-kantoor met zakelijk adviseurs en de expeditieafdeling voor de levering van uw kunststof kozijnen. Ook maken we hier onze montageorders gereed, zowel voor zakelijke als particuliere klanten. Tot slot beschikt het pand aan de Haverstraat straks over een technische showroom. Met uw particuliere klant kunt u terecht in onze B2C-showroom op de Pesetaweg, waar we ook onze kozijnen blijven produceren. 

De huisvesting aan de Pesetaweg blijft voor particuliere klanten dé hoofdlocatie. Ook ons B2C-kantoor met serviceafdeling blijft op deze locatie vindbaar. 

Bent u leverancier van Ploeg kozijnen? Dan hoort u van uw contactpersoon bij Ploeg kozijnen op welke locatie u uw goederen straks kunt afleveren.  

Planning

In week 35 is de ophoging van onze hal gerealiseerd. De afbouw is nu in volle gang. De definitieve oplevering van het kantoor en de hal staan gepland voor eind november van dit jaar. In en rond de kerstvakantie van 2020 volgt de verhuizing. Begin 2021 heten we u als klant graag welkom op onze locatie op de Haverstraat! 

Zakelijke klant? Dit kan Ploeg kozijnen voor u betekenen