Lars Castelijn Ploeg kozijnen

Lars (27) werkt als boer én bij Ploeg kozijnen

‘Het voelt goed om in beide rollen duurzaam bezig te zijn’

De combinatie van zijn werk als Uitvoerder bij onder meer Ploeg kozijnen en als veehouder. Dát is waar het hart van Lars Castelijn (27) dagelijks sneller van klopt. Wat maakt hem zo trots op ‘zijn’ bedrijven? En waar droomt hij nog van?

Het is 2016 als Lars Castelijn afzwaait als fulltime boer, nadat hij vier jaar met zijn ouders samenwerkte op hun melkveehouderij in Rijpwetering. Het dorp waar hij opgroeide met zijn ouders en twee zussen. “Als kleine jongen molk ik na schooltijd de koeien al met mijn vader. Niet altijd even leuk, want veel vrije tijd was er niet. Maar nu ik ouder ben – en zelf afgestudeerd veehouder - zie ik wel wat een prachtvak het eigenlijk is.”   

Van boer naar de bouw

De familie verkoopt na wat moeizame jaren met pijn in het hart de helft van de boerderij. De andere helft, zestig koeien, een stuk land en een robot, blijft in eigen beheer. “De veehouderij staat zwaar onder druk”, vertelt Lars. “Hoe hard we ook werkten, het gewenste resultaat bleef uit. We verkochten de helft en ik begon voor mezelf, nadat ik er na een jaar loondienst achter kwam dat ik liever zelfstandig ben. Zo kwam ik bij Ploeg kozijnen terecht, waarvoor ik nu tachtig procent van mijn tijd werk.”

Lees hier het hele artikel, dat verscheen in Hier in de Regio 1 van 2020.