Kunststof kozijnen voor een duurzaam gebouw

Kunststof kozijnen voor een mooi en toekomstbestendig gebouw

Aantrekkelijke subsidiemogelijkheden dankzij hoge isolatiewaarde

De voordelen van kunststof kozijnen zijn bekend: ze hebben vrijwel geen onderhoud nodig en ze bieden een hoge isolatiewaarde. En natuurlijk zijn er nog meer voordelen: ze zijn er in veel kleuren en ze geven uw gebouw de uitstraling die u wenst. Maar wist u ook dat u vanwege de hoge isolatiewaarde kunt profiteren van een aantrekkelijke subsidie? “Wij denken graag met de VvE mee over duurzaamheid, de esthetische kant en het budget in de keuze voor onderhoudsarme, duurzaam geproduceerde kunststof kozijnen”, zegt Arnold Wesselman, adviseur zakelijke markt bij Ploeg kozijnen.

“Bij Ploeg kozijnen begeleiden we de VvE bij het hele traject. Van advies tot en met heldere communicatie met de bewoners van uw VvE. En van inmeten, plannen en monteren tot en met de zekerheid en garantie achteraf.  We vinden het  belangrijk dat alle bewoners helemaal tevreden zijn met hun nieuwe kozijnen. Niet alleen bij de oplevering maar ook nog vele jaren daarna.” 

Hoge isolatiewaarde én duurzaam

Kunststof kozijnen zijn een belangrijk onderdeel van de isolatie van uw gebouw. Vanwege die hoge isolatiewaarde kunt u profiteren van een aantrekkelijke subsidie: de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) van RVO. Als u bijvoorbeeld de gevel laat isoleren en de beglazing laat vervangen door isolerend glas, krijgt u ook subsidie voor de nieuwe kunststof kozijnen. Wesselman: “Wij werken regelmatig samen met SVn (uitvoerder van de VvE Energiebespaarlening) en RVO. Samen kunnen we de VvE een heel aantrekkelijk aanbod doen. In veel gevallen kunnen bijvoorbeeld het dak en de beglazing (inclusief de kozijnen) worden gerenoveerd zonder verhoging van de VvE-bijdrage. Dat betekent: extra woongenot en besparing op energiekosten.”

In de eigen fabriek van Ploeg kozijnen worden de kozijnen geproduceerd. De kunststof die hiervoor gebruikt wordt is honderd procent recyclebaar. En alle restmaterialen, zowel in de fabriek als bij uw gebouw, worden gerecycled.

Extra zekerheid door VKG Keurmerk

Ploeg kozijnen is aangesloten bij het VKG Keurmerk (Vereniging Kunststof Gevelelementenindustrie). Het hele proces van productie tot en met montage wordt door de VKG onafhankelijk gecontroleerd. Wesselman: “Al onze toeleveranciers (glas, hang- en sluitwerk, ventilatieroosters e.d.) zijn ook opgenomen in het VKG Keurmerk. De VvE heeft daardoor de zekerheid dat het werk van A tot Z wordt gecontroleerd.”

Kiezen voor Ploeg kozijnen biedt dus tal van voordelen: u wordt totaal ontzorgd en u zorgt ervoor dat uw bewoners tot in lengte van dagen fijn wonen in een gebouw dat klaar is voor de toekomst.

Dit artikel is verschenen in de februari editie van VvE Magazine van VvE Belang.