Onderhoud kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn niet alleen beter voor uw isolatie en zien er net zo goed uit als houten kozijnen, ze vereisen ook nog eens weinig onderhoud. U hebt er bijna geen omkijken naar: kunststof is onderhoudsarm, het roest niet en is gemakkelijk schoon te maken. Met de tips van Ploeg heeft u jarenlang plezier van uw kozijnen en zien ze er steeds als nieuw uit.

Scharnieren soepel houden

De scharnieren van kunststof kozijnen zijn voorzien van lagers. U doet er goed aan deze eens per jaar te smeren met wat olie. Dit geldt voor alle draaiende onderdelen van uw kozijnen. Let er wel op dat u deze onderdelen alleen invet met zuurvrije olie, zodat de delen zo soepel mogelijk blijven functioneren. Smeren met olie voorkomt uiteraard ook ‘gepiep’ dat na jaren van gebruik kan ontstaan.

Service & Onderhoud

Schoonmaken blijft nodig

Hoe onderhoudsarm kunststof ook mag zijn, u moet er wel rekening mee houden dat uw kozijnen onderhevig zijn aan weersinvloeden. Na verloop van tijd kan een aanslag ontstaan op uw kozijnen. Het is daarom aan te raden minimaal eens per jaar alles af te nemen met een vochtige doek. U kunt hier meer over lezen op de pagina Kunststof kozijnen schoonmaken.

Onderhoudsabonnement

Wilt u zelf geen onderhoud aan uw kunststof kozijnen doen? Sluit u dan een Ploeg onderhouds abonnement af. Dan heeft u hier helemaal geen omkijken meer naar. Ploeg kozijnen maakt dan jaarlijks een afspraak met u om langs te komen voor technisch onderhoud.