glas kunststof kozijnen

Glas

Veiligheid, isolatie en zonwering

Glas is een belangrijk onderdeel van uw kozijn. Het bepaalt niet alleen uw comfort maar ook de isolatiewaarde, zonwering en de mate van veiligheid. De keuze van glas is afhankelijk van uw persoonlijke woon situatie.

Assortiment glas

Wilt u meer privacy? Hebt u het soms te warm of niet warm genoeg? Voelt u zich beschermd en veilig? Hebt u last van lawaai? Het juiste glassoort kan de oplossing zijn. In een doorsnee woning gaat tot 15% van de warmte via ramen en deuren verloren. Kies daarom voor hoogrendementsglas en kunststof kozijnen. Daarnaast kunt u uit veel opties kiezen die passen bij uw woning: zonwerend, geluidswerend of brandwerend tot mat glas of zelfs glas in lood. Wij helpen u graag de keuze te maken die past bij uw wensen.

HR++ glas of Triple glas

Bij de aanschaf van kunststof kozijnen kunt u ook kiezen welk type glas u wilt plaatsen. U kunt kiezen voor HR++ glas, het meest gekozen glas onder woningeigenaren in Nederland. Naast dubbel glas is er nu ook triple glas (driedubbel). Triple glas heeft de hoogste isolatiewaarde van alle soorten dubbel glas.

CLIMAPLUS ONE®

CLIMAPLUS ONE® is een isolerende hoogrendementsbeglazing met superieure prestaties op het vlak van thermische isolatie met een enige zonnewarmtewering. Dit type glas verhoogt het comfort in uw woning. 3 in 1; comfort, energiebesparing en milieuonderhoud.

Er kunnen verschillende functies worden toegevoegd:

 • Zelfreinigend
 • Zonwerend
 • Akoestisch isolerend en veilig
 • Veilig
 • Decoratief

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Zonwering tussen het glas

Voor uw nieuwe kunststof kozijnen kunt u ook kiezen voor zonwering tussen het glas (Pilkington Insulight™ met ScreenLine®). Dit is een systeem waarbij de zonwering in uw isolatieglas geïntegreerd is. De zonwering wordt beschermd door glas, hierdoor wordt de zonwering niet nat en niet vies en kan het niet beschadigen. De ScreenLine® is geschikt voor elke ruimte voor de woonkamer, maar ook voor de keuken, badkamer en slaapkamer. U kunt kiezen uit drie verschillende types zonwering: jaloezieën, plissé en plissé black-out. De verschillende types zijn leverbaar in verschillende kleuren. En voor de bediening kunt u kiezen van handbediening of gemotoriseerd.

Condens op de ramen

Kunststof kozijnen zijn in combinatie met hoogrendementsglas super isolerend. Wist u dat deze condensvorming aantoont dat u prima isolerende beglazing in uw woning heeft. Vooral in het voorjaar en najaar ontstaat deze condensatie aan de buitenkant van de ramen.

Meer informatie over condens op de ramen

Andere mogelijkheden zijn o.a.:

● figuurglas                 ● spionnenglas
● geluidswerend glas  ● veiligheidsglas
● zonwerend glas        ● gezandstraald glas
● brandwerend glas    ● roeden tussen of op het glas
● mat glas                  

De soorten glas die wij bieden op een rij:

 • Hoog rendementsglas (HR++ isolatieglas)
 • Drievoudig hoog rendementsglas (Triple isolatieglas)
 • EcoClear® 4 seizoenenbeglazing
 • Glas in lood
 • Vele soorten figuurglas
 • ScreenLine® (zonwering tussen glas)