Algemene informatie kozijnen

Kwaliteit

Bij Ploeg heeft u de keuze uit verschillende profielen uit de Zendow serie van Deceuninck, elk met een eigentijdse uitstraling. Op deze manier kunnen wij uw kozijn(en) precies naar uw wensen produceren en een offerte op maat maken. De Zendow series zijn zowel voor nieuwbouw als renovatie geschikt.

  • Zendow voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit:
  • Iedere dag getest van basis- tot eindproduct (voldoet aan de eisen van ISO 9001)
  • Een uitgebreid netwerk van erkende raamfabrikanten garandeert vakmanschap
  • Systeemcertificaat goedgekeurd door Kiwa

Thermische isolatie

Het verwarmen van een woning kost veel energie. Isoleren is daarom een must. Kunststof kozijnen zijn daarom een perfecte keus. Kunststof is van nature een isolerend en dus ook warmte-isolerend materiaal. Het meerkamersysteem van de kunststof profielen garanderen een uitstekende isolatiewaarde. De uitstekende thermische kwaliteiten leveren behalve wooncomfort ook een energiebesparing op Een financiële meevaller voor de gebruiker en goed voor het milieu.

EnergiePrestatieNorm (EPN)

Het toepassen van Zendow draagt bij aan het halen van de energieprestatienorm (EPN), die de overheid verplicht stelt bij bouw, verkoop of verhuur van woningen. Het is van belang om de CO2-uitstoot te verminderen om zo klimaatverandering tegen te gaan.

Bereken uw energiebesparing met de Energiecalcultor

Onderhoudsgemak

De kunststof profielen zijn vrij van groot onderhoud. Het materiaal is vuilafstotend, weerbestendig en bestand tegen corrosie. Kunststof rot niet. Schilderen en oliën behoren definitief tot het verleden. Reken maar uit; alle jaren waarin de profielen zonder extra onderhoud een onstuimig klimaat trotseren en het antwoord is duidelijk. Met deze lage onderhoudskosten levert dat u kostenvoordeel op.

Inbraakveiligheid

De kunststof profielen worden standaard versterkt. Een profiel forceren met tang, boor, glassnijder of schroevendraaier lukt niet. Daarnaast heeft het raamsysteem ook een centraal nokje in het kaderprofiel. Deze extra barrière zorgt ervoor dat de sluitplaten nog moeilijker bereikbaar worden. Een compleet veilig raamelement stelt natuurlijk ook eisen aan het glas. Inbraakbestendig dubbel gelaagd veiligheidsglas is altijd de beste keuze.

Geluidsisolatie

Naast de beglazing zijn ook de isolerende eigenschappen van kunststof belangrijk. De eigenschappen van kunststof worden versterk door het vijfkamersysteem en het maximaal contact oppervlak van de dichtingen. Zo houdt uw kunststof kozijn de overtollige decibels buiten.

Brandwerendheid

De kunststof kozijnen van Ploeg scoren zeer hoog op brandwerendheid. De uitgevoerde test classificatie WE (brandstabiel en temperatuurisolatie) heeft als resultaat dat het kozijn de 60 minuten WBDBO (weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag) ruimschoots haalt.
Kunststof kozijnen dragen niet alleen bij aan een veilige woonomgeving. Ze zijn ook uitstekend toepasbaar in ruimtes waar brandwering (volgens Bouwbesluit) een vereiste is, zoals op de werkplek, school en in openbare ruimtes.