Door renovatie een nieuwe dakkapel

Renovatie

Onderhoudsvriendelijke materialen

Het onderhoud van een dakkapel is een lastig klusje. Mede omdat u hiervoor daadwerkelijk het dak op moet. De zijkanten zijn vaak moeilijk te bereiken. Door alle weersinvloeden is de dakkapel bovendien gevoelig voor houtrot. Overweegt u uw dakkapel te vervangen? Denkt u dan eens na over het goede alternatief; geheel of gedeeltelijk renoveren.

Voordelen

Als uw dakkapel nog in goede of redelijke staat is, dan is het slim deze te renoveren. Het renoveren van de bestaande dakkapel heeft een aantal voordelen.  Zo hoeft u bij renovatie, in tegenstelling tot een nieuwe dakkapel, de binnenkant niet opnieuw af te werken. De bestaande (slaap)kamer blijft aan de binnenkant van de dakkapel intact.

Onderhoudsvriendelijk

Ploeg kozijnen kan uw dakkapel renoveren met onderhoudsvriendelijke materialen. Daarbij kunt u denken aan het vervangen en isoleren van de zogenaamde zijwangen, boeidelen en zelfs de ramen en kozijnen. Ook wordt het eventuele lood onder de zijwangen en het kozijn vervangen. Op deze manier wordt u dakkapel onderhoudsarm en bovendien verbeterd de isolatie.

Kunststof gevelbekleding

Met kunststof gevelbekleding (Keralit) kunt u de dakkapel volledig bekleden. Met als voordeel dat u  nooit meer hoeft te schilderen. Met Keralit krijgt uw woning een blijvend mooie afwerking. De schroef- en boorgaten zijn niet zichtbaar. En het eindresultaat ziet er strak en afwerkt uit.

Mogelijkheden dakkapel renovatie

Volledige renovatie (kozijnen en alle houten delen vervangen door kunststof)
Gedeeltelijke renovatie (u kiest welke delen van uw dakkapel uw wilt vervangen)

Na renovatie kan uw dakkapel weer flink wat jaren mee.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van dakkapel renovatie? Neem gerust contact met ons op Wij adviseren u graag over de mogelijkheden voor uw dakkapel.

Voordelen dakkapel renovatie

  • Nooit meer schilderen
  • De kosten zijn lager dan bij complete vervanging
  • Verbetering isolatiewaarde
  • De binnenkant blijft intact (geen afwerking nodig)