Deceuninck kozijnprofielen

Deceuninck is vanaf 1980 de hoofdleverancier van kozijnprofielen voor Ploeg kozijnen. Deceuninck werd opgericht in 1937 en behoort tot de top-3 van de onafhankelijke producenten van kunststof- en composietprofielen voor ramen en deuren, tuintoepassingen, dak- en gevelbekleding en interieurproducten. De hoofdvestiging bevindt zich in België, Hooglede-Gits. Deceuninck focust sterk op innovatie, ecologie en design.

Deceuninck draagt bij tot een duurzame woning

“Building a sustainable home”. Een (t)huis dat energiezuiniger is om in te wonen en aantrekkelijker is om naar te kijken. Met Linktrusion worden verschillende technologieën en materialen in hetzelfde product gecombineerd. Hierdoor kan voor elke toepassing de ideale productconfiguratie samengesteld worden. Vandaag de dag wordt Linktrusion al toegepast in de Deceuninck Zendow#neo ramen, kozijnen en deuren reeks”.

Lees hier meer over het verhaal achter Deceuninck.

Zendow#neo Premium

Deze technologie stapt af van het toepassen van gegalvaniseerd staal als standaard versterking in de profielen. In zowel kader als vleugel bestaat de versterking voortaan uit een kern van schuim van gerecycled kunststof en staaldraad. De Zendow#neo Premium-oplossing gaat zelfs nog een stap verder: hier wordt bij het 82 mm zeskamervleugelprofiel gebruikt gemaakt van continue structurele glasvezels. Het geheel staat telkens garant voor voortreffelijke performanties en in het bijzonder uitstekende isolatiewaardes. In combinatie met drievoudige beglazing zijn zelfs Uw waarden tot 0,65 W/m²K mogelijk. Ook op het vlak van duurzaamheid scoort Linktrusion bijzonder hoog. Zowel de volledig te recyclen glasvezel versterkte vleugel als het van pvc-hardschuim en staaldraad voorziene kader hebben een gesloten kringloop.

Ruim kleurenassortiment

Het huidige kleurassortiment van Deceuninck biedt een ruime keuze in kleursystemen. Daarnaast werd de vermaarde Decoroc-coating recent uitgebreid met een 360°, rondom gekleurde oplossing. Verder werd het folieassortiment vergroot en ook de massa-kleuren blijven beschikbaar. Om zowel bouwprofessionelen als particulieren de mogelijkheid te bieden een waarheidsgetrouwe weergave van hun woonproject te laten creëren werd zowel voor renovatie als voor nieuwbouw een online kleurensimulator ontwikkeld. Via de kleursimulator kunnen beide, zowel professionals als consumenten, een foto of simulatie van het kozijn opladen, de gewenste kleur selecteren, en zo bepalen welke kleur het beste past. Daarnaast biedt de site ook bestekteksten en tal van technische info aan.

100% gesloten recycling circuit

Deceuninck beschikt over een eigen recycling-fabriek. Met een capaciteit van 20.000 ton is het de grootste van Europa. Naast oude ramen worden er ook andere harde PVC-bouwproducten vermalen tot nieuwe grondstof voor nieuwe kunststof ramen. Daarmee biedt het bedrijf een volledig sluitend circuit aan. In Nederland werkt Deceuninck hiervoor samen met de Vereniging van Kunststof Gevelelementenindustrie (VKG).  De registratie van het woord “Renocycleren” onderstreept de focus op duurzaamheid binnen het bedrijf. Voor Deceuninck is “Renocycleren” een gesloten proces waarbij oude gerecyclede kozijnen, na recycling, tot nieuwe producten worden omgezet.

Lees hier meer over het recycleproces van onze Deceuninck-profielen.