BIM

Bouw Informatie Model

BIM (Bouw Informatie Model) is de toekomst in de bouw. Steeds meer bouwpartners werken met BIM en daarom is het logisch dat wij als professioneel kozijnbedrijf kunnen samenwerken in BIM. Dat is wat u van Ploeg kozijnen mag verwachten.

Kunststof kozijnen in BIM

Wij vertalen uw wensen en eisenpakket voor de kunststof kozijnen met ons calculatiepakket in kozijntekeningen. Deze kozijnentekeningen importeren wij vervolgens als 3D tekening in uw BIM-model. Hiervoor gebruiken wij de software van Autodesk Revit.

Samenwerken

BIM is kort gezegd virtueel bouwen. Doordat alle betrokken bouwpartners hun bouwtekeningen digitaal in het BIM-model importeren ontstaat een 3D-ontwerp. Alle relevante informatie wordt tijdens het hele bouwproces opgeslagen en beheerd in dit digitale (3D) bouwmodel. Iedere partij die bij het bouwproces betrokken is werkt met dezelfde informatie en ziet dus van elkaar wat er gebeurt. De informatie is dan ook continu beschikbaar en altijd actueel. Daarnaast is net als bij ‘traditionele’ projecten ook bij innovatieve BIM projecten de communicatie en samenwerking van essentieel belang.