Voorschoten

Jan van Gelderdreef

Bij deze hoekwoning in Voorschoten zijn de houten kozijnen aan zowel de voorkant als achterkant van de woning vervangen door kunststof kozijnen. De kunststof kozijnen zijn uitgevoerd in de verdiepte profielserie Royal. De kozijnen en draaidelen zijn uitgevoerd met “Houtlook” Verbindingen (HVL- verbindingen) en houtnerfstructuur. De kleur van de kozijnen is crème wit (RAL 9001). De kleur van de voordeur en achterdeur is dennengroen (RAL 6009).

Het hang- en sluitwerk van de draaikiepramen voldoet aan de richtlijnen van Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW). Om het ongewenste ongedierte buiten de deur te houden zijn de draaikiepramen voorzien van inzethorren. Voor de optimale ventilatie van de woning zijn diverse ventilatieroosters toegepast.

Een van de ramen is uitgevoerd als een naar binnen draaiend hardglazen valraam. Dit valraam is voorzien van een knipsluiting (boven) met een vangbeugel en heeft geen kunststof kader of glaslatten.

Aan de achterkant van de woning is een naar buiten draaiende achterdeur geplaatst. Op de onderdorpel wordt een aluminium slijtstrip geplaatst.

De voordeur is uitgevoerd met een Polytec voordeurpaneel. Het paneel is aan de buitenzijde en binnenzijde uitgevoerd met kunststof klassieke ornamenten. Onder de voordeur is een zwarte ISOSTONE® kunststeen onderdorpel geplaatst. De voordeur is voorzien van speciaal figuurglas, echt gerilde glasstrepen op half transparant glas met heldere facetgeslepen glasstenen.

Het hang- en sluitwerk van deze deuren voldoen aan de richtlijnen van Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW), in deze situatie SKG** cilinder en een kerntrekbeveiliging. De voordeur is daarnaast voorzien van een veiligheidsbeugel.

Het glas bij de kozijnen is HR++ isolatieglas. Daarnaast is ook gekozen voor jaloezieën tussen het HR++ isolatieglas (ScreenLine®).