Roelofarendsveen

Floraweg

Bij deze vrijstaande woning in Roelofarendsveen aan de Floraweg zijn alle houten kozijnen vervangen door kunststof kozijnen. Ook de houten boeidelen zijn vervangen door onderhoudsvriendelijk kunststof. Door de kleuren te handhaven van de houten kozijnen is in de nieuwe situatie de uitstraling van de woning gelijk gebleven. Het kunststof is niet van hout te onderscheiden.

De kunststof kozijnen zijn uitgevoerd in de verdiepte profielserie Royal in de kleuren licht ivoor (RAL 1015) en crème wit (RAL 9001). De kozijnen zijn waar mogelijk uitgevoerd met de Linktrusion technologie in plaats van versterkt met gegalvaniseerd staal. Bij Linktrusion worden nieuwe en traditionele materialen gecombineerd met innovatieve elementen en beproefde technieken, voor superieure isolatie. Voor deze woning vertaalt zich dat in hoger comfort en lager energieverbruik. Het toegepaste glas is HR++ isolatieglas.

Het hang- en sluitwerk in de draaikiepramen voldoet aan de richtlijnen van Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW). De draaikiepramen zijn tevens voorzien van inzethorren. Bij deze woning zijn ook naar binnen draaiende stolpramen gemonteerd. Voor de optimale ventilatie van de woning zijn diverse ventilatieroosters toegepast.

Speciaal voor dit huis zijn diverse deuren op maat geproduceerd waaronder voordeuren, achterdeur en openslaande deuren. De voordeuren zijn samengesteld uit het assortiment Ploeg voordeuren (type K111). Deze deuren zijn naar eigen smaak samen te stellen door zowel de vorm, kleur als afwerking te kiezen. Het HR++ figuurglas maakt deze voordeur compleet. Met een SKG** cilinder en kerntrekbeveiliging voldoet het hang- en sluitwerk aan de richtlijnen van Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW).

Waar vereist volgens de NEN 3569 regeling (Risicobeperking van lichamelijk letsel door brekend en vallend glas) is gelaagd glas toegepast, zoals in de openslaande deuren.