Alphen aan den Rijn

Jeltje de Bosch Kemperstraat

Bij deze woning zijn alle kozijnen vervangen door kunststof kozijnen. Door de kleurkeuze die afwijkt van de bestaande kleur, is sprake van een complete metamorfose van de buitenkant van de woning.

De kunststof kozijnen zijn uitgevoerd in de verdiepte profielserie Royal, waarbij gekozen is voor Retro HVL (blokprofiel met hout verbinding look). Gekozen is voor de kleurencombinatie antraciet grijs (RAL 7016) aan de buitenkant en crème wit (RAL 9001) aan de binnenkant van de kozijnen. Het toegepaste glas is HR++ isolatieglas (U-waarde van 1,1 W/m2K).

Naast de kozijnen zijn ook de voordeur en achterdeur geproduceerd door Ploeg kozijnen. De voordeur komt uit het assortiment Ploeg voordeuren en is uitgevoerd met een ISOSTONE® kunststeen onderdorpel, kleur zwart. Deze voordeur is bovendien voorzien van een Ami brievenbus. Deze brievenbus heeft een aluminium kleurige buitenklep en een crème binnenklep. Het toegepaste glas in de voordeur is HR++ figuurglas, type nylon blank.

Het hang en sluitwerk voldoet aan de richtlijnen van Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW) en is uitgevoerd met kerntrekbeveiliging.  

Voor de draaikiepramen zijn speciale inzethorren voor kunststof kozijnen geleverd. Het frame van de inzethorren matcht met de kozijnen (antraciet grijs). Deze horren worden geplaatst zonder boren en schroeven.