Uniek project Groevenbeek Noord in Ermelo

nul-op-de-meter woningen

Aan de rand van Ermelo – vlakbij bos en hei – zijn 39 nul-op-de-meter woningen gerealiseerd. De uitstekende prestaties van de Ploeg Premium kozijnen leveren een prominente bijdrage aan deze woningen.

Groevenbeek Noord is hét eerste nul-op-de-meter project van Nederland in deze prijsklasse, met deze omvang en dit energieconcept. In een Nul-op-de-meterwoning staat de energiemeter aan het eind van een jaar in principe op dezelfde stand als aan het begin van het jaar.

Kozijnen met uitstekende thermische isolatie

De kunststof kozijnen leveren een prominente bijdrage aan het passief huis principe. Bij deze woningen zijn de nieuwste Ploeg Premium kozijnen (Deceuninck Zendow#neo) toegepast met daarbij tripple glas Ug 0,4. Het meerkamersysteem en de unieke revolutionaire Linktrusion-technologie garanderen een uitstekende thermische isolatie of U-waarde. Onmiddellijk gevolg hiervan is een lagere energiefactuur en isolerende prestaties die een stuk beter zijn dan binnen de EPB-prestatiewetgeving van kracht zijn. Ook de akoestische isolatie is optimaal. De multifunctionele dichtingen en de mogelijke integratie van diverse types & diktes beglazing houden de overtollige decibels buiten.

Duurzaam voor het milieu én voor de portemonnee

Het verbruik van de energie van de woning is in balans met de eigen opgewekte energie. De woningen in Ermelo zijn voorzien van energielabel A (+++). Het nul-op de-meter concept wordt bij Groevenbeek Noord bereikt door het passiefhuis-principe. Een onderdeel hiervan is de dikke, isolerende schil. De dikke schil houdt ’s zomers de warmte buiten en houdt deze ’s winters binnen. Op het dak zijn maar liefst 23 zonnepanelen geplaatst. De woning is voorzien van een balansventilatiesysteem met warmteterugwinning, die ervoor zorgt dat het binnen in de woning continu een behaaglijke temperatuur is, terwijl de lucht gezond en aangenaam blijft. De woningen hebben geen gasaansluiting. Een elektrische boiler zorgt voor warm water. Het gebruik van energiebesparende en onderhoudsarme materialen verhoogt de duurzaamheid nog verder en verlaagt de kosten voor de bewoner. Duurzaam dus voor het milieu én goed voor de portemonnee.