Logo duurzaamheidsmerk voor kozijnen

Duurzaamheidskeurmerk voor kozijnen van Ploeg

De kozijnen van Ploeg kozijnen zijn samengesteld uit Deceuninck profielen. Ploeg kozijnen werkt al sinds midden jaren 80 succesvol samen met deze hoofdleverancier. Onze klanten zijn hierdoor gegarandeerd van een perfect kozijn, raam of deur. Onlangs heeft Deceuninck het VinylPlus®-productlabel ontvangen voor zijn vele initiatieven en jarenlange inzet op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hiermee zijn onze klanten nu ook gegarandeerd van een duurzaam product.

Het VinylPlus-productlabel is het eerste duurzaamheidskeurmerk voor kunststof kozijnen. Het wordt toegekend op basis van volgende strikte criteria:

  • Verantwoord aankoopbeleid – de traceerbaarheid van grondstoffen
  • Gecontroleerd circulair beheer – verantwoord afvalbeleid en gebruik van gerecyclede materialen
  • Organochlorine emissies – de aankoop van kunststof bij erkende leveranciers die voldoen aan het charter van European Council of Vinyl Manufacturers (ECVM)
  • Duurzaam gebruik van additieven – loodvrije producten en verantwoord gebruik van cadmium voor een lagere ecologische voetafdruk
  • Energie- en klimaatstabiliteit – energie-efficiëntie en het gebruik van hernieuwbare energie

Ploeg kozijnen gaat op alle fronten mee met de duurzaamheidsontwikkelingen. Het VinylPus®-productlabel van Deceuninck profielen speelt hier een belangrijke rol in. Kunststof is een duurzaam en toekomstgericht materiaal en mede hierdoor kan Ploeg kozijnen een bijdrage leveren aan de duurzaamheid en een circulaire economie.